BIBLIAI TÖRTÉNETEK – MÁSKÉPP 4.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

BIBLIAI TÖRTÉNETEK – MÁSKÉPP 4.

IZSÁK MEGKÖTÖZÉSE
A héber Biblia legfelkavaróbb, máig legtöbbet vitatott története. (1. Mózes 22. fejezet)
– sajátélményű kreativ workshop sorozat Kelemen Katalin rabbi és Kass Eszter festőművész vezetésével –


Ábrahám és Izsák /Freskókép/

A közismert bibliai narratívák máig tartó elevenségét a leírásukat követő korokban folyamatosan köréjük épülő szubjektiv rabbinikus interpretációk: midrások biztosítják. Foglalkozásainkon az egyes tórai szövegek elemzése és a témát illusztráló vizuális műalkotások bemutatása inspirációul szolgál kinek-kinek saját, személyes “kézműves midrása” elkészítéséhez, melyet a művek bemutatása követ. A workshopok sem előzetes teológiai tudást, sem művészi készséget nem igényelnek. A legegyszerűbb technikával: szines papírok tépkedésével és ragasztásával készülő művek telítődnek meg szimbolikus tartalommal. Sorozatunkat azok számára ajánljuk, akik nyitottak arra, hogy a hagyomány szövegein keresztül új módon tapasztalják meg önmagukat és a világot.


Kelemen Katalin                                             Kass Eszter

Kelemen Katalin Magyarország első női rabbija. Irodalom- és nyelvtanári képesítést szerzett, majd Londonban, a Leo Baeck College-ban avatták rabbivá 1998-ban. Itthon ez a pálya csak férfiak számára elérhető. 1992-ben részt vett a holokauszt utáni első hazai reform zsidó közösség, a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség megalakításában, amely azóta is az ő szellemi vezetésével működik, jelenleg a Bálint Házban. Publikációi főként a progresszív zsidóság teológiai kérdéseit és a női zsidószerepek témáját érintik.
Legfőbb erőforrásaim, amelyeket másoknak is szeretnék átadni: együttérzés, szeretet, közösség, öröm, szépség, humor, játékosság, elköteleződés a világ megjavítására irányuló célok mellett, valamint a szellem szabadsága. /Kelemen Katalin/
Kass Eszter művészcsaládba született, a Magyar Iparművészeti Főiskola Textil Szakán diplomázott 1984-ben, szakmai pályafutását textiltervező iparművészként kezdte. Később olajfestményeket és akvarell képeket kezdett készíteni. Belsőépítész kollégájával közösen dolgozva, több közületi és privát enteriőr számára készített lakástextiliákat, egyedi faliképeket, festményeket. 2004 óta elsősorban művésztanárként dolgozik, az International School of Budapest, két tanítási nyelvű iskolában. Munkáiból számos egyéni kiállítást rendeztek országszerte.
A foglalkozásokat keddi napokon tartjuk. 18.00-20.30 között. A két és fél órás workshop minden egyes mozzanata szorosan épül az előzőre, ezért nyomatékosan kérjük minden résztvevő pontos megjelenését.
Az alkalmankénti belépti díjat: 1400 ft-ot a bejáratnál kérjük fizetni.
A részvétel mielőbbi előzetes regisztrációhoz kötött, az egyes alkalmakra külön-külön lehet regisztrálni Fintalacinál, a nyitottm@gmail.com címen. 15 főben maximáljuk a csoportot.

2020 május 19

Részletek

Dátum: május 19.
Időpont: 18:00 - 21:30