A BUDAPEST KÖR 141. TALÁLKOZÓJA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A BUDAPEST KÖR 141. TALÁLKOZÓJA

A téma: AZ IGAZSÁGOS(ABB) VÁROS
– témafelvezető előadók: Szelényi Iván, Tosics Iván, Sárkány Csilla, Udvarhelyi Tessza –

 

Az egyenlő, igazságos város eszményét már sokan zászlajukra tűzték, és általában bele is buktak. Rosszabb esetben e magasztos eszmét nem is gondolták komolyan, csak saját érdekeik álcájaként használták.
Ezen az estén azt járjuk körül, mit jelenthet egy mainál igazságosabb város, mit kellene tenni ennek elérése érdekében, mik a lehetőségek, jó példák és mik a buktatók.
Az előzetes program, a témát elméleti és gyakorlati oldalról kifejtő szociológus, várostervező és antropológus előadók fő mondanivalójával a következő.

  • Szelényi Iván elméleti oldalról vizsgálja meg a lakhatáshoz való jogot, a szegregáció mentes lakóhelyhez és intézményekhez való hozzájutás jogát és a megélhetéshez való jogot.
  • Tosics Iván bemutat néhány innovatív gyakorlatot, amelyek az utóbbi években olyan európai városokban kerültek bevezetésre, amelyekben szociálisan elkötelezett új városvezetés került hatalomra.
  • Sárkány Csilla az utóbbi két évtized nagy budapesti városrehabilitációs projektjei kapcsán mondja el tapasztalatait arról, hogy milyen gyakorlati problémák merülnek fel az igazságosabb város tervezésekor és megvalósításakor.
  • Udvarhelyi Tessza a lakhatás és hajléktalanság, a közterek és a társadalmi mozgalmak témáiban beszél arról, mik a lehetőségei és gátjai a városi lét igazságosabba tételének.

Mindenkit szeretettel várunk: Iván
A Budapest Kör találkozóira a „Chatham House” szabályok érvényesek
A belépés díjtalan.

2017 június 07

Részletek

Dátum: 2017. 06. 07.
Időpont: 18:30 - 20:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: