A HOPP FERENC ÁZSIAI MŰVÉSZETI MÚZEUM FILMKLUBJA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A HOPP FERENC ÁZSIAI MŰVÉSZETI MÚZEUM FILMKLUBJA

A Hopp Múzeum A köztes lét túloldalán című, április 14-ig nyitva tartó kiállításához kapcsolódva bemutatjuk

NETEN CHOKLING: MILAREPA című filmjét
– meghívott előadó:  –


“A Nagyszerű Tibeti”

A Nagyszerű Tibeti” a 11–12. században élt világhírű jógin, Milarepa alakját állítja elénk. A kétestés program a Hopp Múzeum A köztes lét túloldalán című, április 14-ig nyitva tartó kiállításához kapcsolódva egy olasz és egy bhutáni rendező alkotásain keresztül vezet el bennünket a többek között Allen Ginsbergre és Hajas Tiborra is erős hatással bíró költő és jógin fordulatos életébe.
A vetítés előtt és után meghívott előadóink segítségével kulisszatitkokat tudhatunk meg a forgatásokról és a leforgatott jelenetek valós hátteréről.

Milarepa – bhutáni film, 2006, 90 perc, rendező: Neten Chokling, producer: Raymond Steiner, operatőr: Paul Warren, zeneszerző: Joel Diamond, forgatókönyvíró: Neten Chokling, Tenzing Choyang Gyari, vágó: Suzy Elmiger, szereplők: Thopaga / Milarepa – Jamyang Lodro, Yongten Trogyal – Orgyen Tobgyal, Kargyen – Kelsang Chukie Tethtong, Aunt Peydon – Lhakpa Tsamchoe, Jamyang Nyima
900 évvel halála után a látnok, varázsló, szent és költő Milarepa még mindig Tibet egyik legtitokzatosabb
személyisége, beleértve ebbe ifjúkori dühét, amikor fekete mágiával kiirtotta saját családját. A legnagyobb harcot azonban még saját magával, a benne lakozó mérhetetlen haraggal vívta meg. A film középpontjában is ez a történet áll: egy mese a bosszúról, démonokról, gyilkosságról és végül a megváltásról. A Milarepa bemutatja nekünk Tibet legnagyobb szentjének korai időszakát, az igaz történet szájról-szájra terjedt évszázadokon keresztül.
Következő alkalom:
április 14. péntek –
Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2019 március 08

Részletek

Dátum: 2019. 03. 08.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: