BESZÉLGETÉSEK GAZDASÁGRÓL, PÉNZRŐL, MINDENFÉLÉRŐL ÉRDEKES EMBEREKKEL / KIRÁLY JÚLIA SOROZATA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

BESZÉLGETÉSEK GAZDASÁGRÓL, PÉNZRŐL, MINDENFÉLÉRŐL ÉRDEKES EMBEREKKEL / KIRÁLY JÚLIA SOROZATA

“GAZDASÁG, INTÉZMÉNYEK, POLITIKA, LÉGVÁRAK, AVAGY HOGY NE LÉPJÜNK SZÁZADSZOR UGYANABBA A FOLYÓBA”
Király Júlia vendége: ORBÁN KRISZTIÁN (ORIENS)


Orbán Krisztián egy magyarországi központú befektetési cég, az Oriens alapítója és ügyvezetője. Munkája során elsősorban a közép-európai régió országaiban, másodsorban az Egyesült Államokban és Szingapúrban tevékenykedik. Korábban kilenc országban dolgozott tanácsadóként, illetve részt vett a nemzetközi bestsellerré vált Power of Productivity című könyv kutatásaiban.
Krisztián diplomáit az Massachussetts Institute of Technology-n, a Fletcher School of Law and Diplomacy-n és a Corvinus Egyetemen szerezte.
Korábban két átfogó, jelentős publicitást kapó projektet szervezett a magyar gazdaságpolitika előtt álló feladatok és alternatívák feltárására. Publius Hungaricus néven három cikket írt a féltudású magyar elit témájáról.


Fotó: Magócsi Márton, origo.hu

Király Júlia (Budapest, 1957) magyar közgazdász, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, címzetes egyetemi tanár (BCE), 2007-2013 között a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Sokáig a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatójaként volt ismert.
Bölcsészcsaládból származik, Király István irodalomtörténész, Ady-kutató lánya, de a budapesti Fazekas Gimnázium matematika tagozatán érettségizett. Máig úgy gondolja, élete nagy szerencséje, hogy ott kivételes tehetségű tanárai és osztálytársai voltak. Otthon a negyvenezer kötetes családi könyvtár várta – és a grund, ahol mindig is fiúkkal focizott. 1980-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Budapesti Corvinus Egyetem), négy évvel később ugyanitt doktorált. Makrogazdasági szakember, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, területei közé tartozik a monetáris politika, a pénzügyi kockázatok kezelése és a stratégiai bankirányítás is.
„A minőségre, a nyitottságra, a toleranciára való igényt hoztam otthonról” – mondja. Számára az értelmiségi életforma szerves része a városi biciklizés is: könnyen el lehet jutni színházba, moziba, kiállításra, a „sarki kocsmába” egy jó beszélgetésre.
Ajánlott támogatás: 1.000 Ft – de lehet kevesebbet és többet is adni.
Király Júlia az így összegyűlt pénzt a Nyitott Műhely támogatására ajánlja fel.

2018 február 19

Részletek

Dátum: 2018. 02. 19.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: