CSEHTAMÁSOS…

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

CSEHTAMÁSOS…

TAVASZI KORNÉL: SZOMSZÉDOM, CSEH TAMÁS

“Tavaszi Kornél vagyok (19), és néha el szoktam gondolni, hogy milyen jó is volna írni egy monodrámát. A projekt apropóját az iskolám (Waldorf, éves munka) adta. Ez lett belőle. A fő témám Cseh Tamás és kora lett. Az ő korába, miliőjébe helyez bele ez a monodráma. Illetve monodráma dalokkal. A vázat 5 Cseh Tamás dal alkotja. Például a főszereplő is ismeri őt, szomszédok. Azt képzelem, valahol ez a legkézenfekvőbb hely a cím elmondására. Ím hát: Szomszédom, Cseh Tamás.
Bensőséges világ ez, ami a hetvenes évek eléggé szűrt levegőjében, (proletárdiktatúra, gumibotos civilrendőrök, satöbbi) játszódik.
Ez a dráma egy monodráma, egy ember játssza. A budapesti éjszaka, a belső monológok, a magány és a magánügy világgá űzése, kimondása nem éppen könnyít Winkleren. Mert róla szól ez a dal. Az ólomsúly egyre nehezedik vállára.
Pedig őt ez általában ez nem érdekelné, de most már aztán tényleg elég ebből az országból és ebből a rákfrancos életből. Zuhanás, viharos éjszakát, nincs semmi rendben, fokozódó elvágyódás.
Belépődíj: 1.200 (Önkéntes jegyszedő: Balogh László Bacilus)

2022 július 12

Részletek

Dátum: 2022. 07. 12.
Időpont: 20:00 - 22:00