DÍJÁTADÓ ÉS EMLÉKEZÉS

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DÍJÁTADÓ ÉS EMLÉKEZÉS

A REMÉNYI JÓZSEF TAMÁS-DÍJ ÁTADÓ ÜNNEPSÉGE


Először adjuk át a díjat, mellyel a 75 éve ezen a napon született barátunk, kollégánk, a kiváló kritikus és szerkesztő, Reményi József Tamás emlékét szeretnénk ápolni, és azokat jutalmazni, akik munkájukban az ő szellemi-szakmai örökségét, igényességét, nyitottságát viszik tovább. Tehát olyan széles látókörű, kimagasló kritikusi, szerkesztői képességekkel rendelkező, az irodalmi irányzatok tekintetében nem elfogult személyeket, akik jelentős és aktív szerepet töltenek be a magyar irodalmi közösségben, közbeszédben, annak alakulására befolyást gyakorolnak, kritikáik nagy hatást váltanak ki szakmai körökben, illetve jelentős kiadványok létrehozásában, akár teljes életművek gondozásában vesznek részt, vagy kiadóépítői tevékenységük megkérdőjelezhetetlen. A díjat a pályán hosszabb ideje dolgozó, a szakma és az olvasóközönség számára mérvadó és fontos irodalomkritikusok, illetve könyvkiadói szerkesztők kaphatják meg. Elsősorban olyanok, akik – akárcsak a díj névadója egykoron – a 20. századi és kortárs magyar irodalom területén kamatoztatják képességeiket.
A díj alapítói: Németh Gábor és Darvasi Ferenc.
A díj kuratóriumának tagjai: Balajthy Ágnes, Darvasi Ferenc, Jánossy Lajos, Lapis József, Mikola Gyöngyi és Wirth Imre.
Az est során Reményi József Tamás személyét, irodalmi pályáját idézzük fel, melyet a laudáció, majd a díjazottal való beszélgetés követ.
Résztvevők: a díj alapítói, a kuratórium tagjai, Szabó Imola Julianna (a jutalommal járó oklevél és giclée nyomat készítője), valamint a díjazott.A belépés díjtalan (de minden támogatást köszönettel fogadunk).

2024 április 10

Részletek

Dátum: április 10.
Időpont: 17:00 - 21:00