DUÓ KONCERT // USA–HU

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DUÓ KONCERT // USA–HU

GABRIEL ZUCKER – GYÁRFÁS ATTILA DUÓ

A 2017-ben, New Yorkban alapított duó a hangzásbeli és ritmikai szabadságot komplex, maximalista kompozíciókba oltja. Cities and Deserts című debütáló lemezük 2022-ben jelent meg a Hunnia Records gondozásában. Az Avant Music News így jellemezte az albumot: „formabontó, avantgárd és nagy mesterségbeli tudásról árulkodó teljesítmény, amely egyúttal az érzelmeket is megmozgatja… Csak így tovább, mindenkinek nagyon ajánlott.”
Gabriel Zucker – zongora, szintetizátor, ének
Gyárfás Attila – dob
Gabriel Zucker New York-i zeneszerző és multiinstrumentalista, akinek munkássága a maximalista kompozíciókat a New York-i kreatív zenei szcéna progresszív improvizációjával ötvözi. Zenéjét a Downbeat, az All About Jazz, a Stereogum, a Jazzwise és a New York City Jazz Record is méltatta. A Yale-en végzett és Rhodes-ösztöndíjas Zucker olyan New York-i helyszíneken lépett fel, mint a Carnegie Hall, a The Stone, a Roulette és a Jazz Gallery, nem beszélve a világ 23 másik országáról.
Gyárfás Attila dobos és zeneszerző, aki elsősorban a szabad improvizációra és a dob hangzásbeli lehetőségeinek kutatására koncentrál. Több mint 20 lemezen szerepelt már, és számos nagyszínpadon és fesztiválon lépett fel Európa-szerte. Zenekarvezetőként három lemeze jelent meg (2018-ban a Cloud Factory, 2020-ban a Randomity és 2022-ben a Minimal Distance). Attila 2020 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen jazzdobot tanít, 2016 óta pedig a Dream Cymbals and Gongs nemzetközi képviselője.
https://gabrielzucker.bandcamp.com/album/cities-and-deserts
Belépődíj: 2.000, diák: 1.500 Ft (Önkéntes jegyszedő: Balogh László Bacilus)
2023 augusztus 03

Részletek

Dátum: 2023. 08. 03.
Időpont: 20:00 - 23:00