DZSESSZMECSERE – ÚJ FOLYAM 18.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DZSESSZMECSERE – ÚJ FOLYAM 18.

MITŐL SZÓLNAK A STANDARDEK?
Vendégünk: LAMM DÁVID
– interaktív zenés beszélgető estek a jazzről, minden második kedden, Kerekes György és Pallai Péter vezetésével –

Dávid Lenny Breau-ról, a kanadai születésű gitáros géniuszról szeretne beszélni, aki annak dacára, hogy egészen egyedi módon volt képes kísérni és témát játszani/szólozni egy személyben, Bill Evans harmóniáit képes volt saját hangszerére alkalmazni, különleges üveghang játékot fejlesztett ki, továbbá játszott a jazzen kívül country-t, flamencót és komolyzenét is, kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert (még zenészkörökben sem). A két dal, melyeken keresztül Dávid bemutatja Lennyt:
az It could happen to you (Lenny), valamint a Georgia című szerzemények.
A gitáros-énekes Lamm Dávid a jazz minden ágában otthonosan mozog. Nagyszerű szólista és kísérő zenész. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-gitár tanszékén Babos Gyula és Horányi Sándor növendékeként végzett 2004-ben. Szalóki Ági – az év jazz-lemeze Fonogram díjjal jutalmazott – Hallgató c. lemezén közreműködött gitárosként és szerzőként. 2006. októberében a Balázs Elemér Group gitárosaként szerepelt a zenekar ”Best Of” c. dvd-jén. A zenekarral bejárta Európa jeles jazz-klubjait és fesztiváljait (Pozsonyi Jazz Fesztivál, Berlin, Prága, Brno, München). Gitárosként és énekesként szerepel a Freedom Haze zenkarban, amely Jimi Hendrix zenéjének állít emléket. Az LD3 és a delalamm mellett vezeti harmadik saját zenekarát a U’rette-et, ahol társai olyan kiváló muzsikusok, mint Egri János, Csanyi Zoltán, MC Zeek és Oláh Gábor. A 2006-ben megjelent Cipity Lőrinc c. Szalóki Ági lemezen szintén szerzőként és gitárosként szerepelt (az év gyereklemeze díjat nyerte 2007-ben.) 2007 októberében Nuria Rial szoprán énekes részvételével elkészítették a Balázs Elemér Group Early Music c. lemezét, amely a klasszikus zene korai kincseit ötvözi a jazz improvizációs felfogásával. 2009-ben részt vett a Balázs Elemér Group “Memories” cimü lemezének, a Csányi-Lattmann Quartet (amelyben gitárosként és zeneszerzőként vesz részt) “Walk On The Beach”, Palya Bea “Én leszek a játékszered” és Szalóki Ági Gingalló (2009 – Fonogram dij) c. lemezének felvételein. 2010-ben Artisjus díjat kapott. 2010 nyarán elkészítette zenekarai (LD3, delalamm) debütáló lemezét, “1st the 1 (…then the other)” cimmel, amely egy jazz és egy groove részből álló www.myspace.com/davidlammusicí
www.dalok.hu/lammdavid

AZ ESEMÉNY INTERAKTÍV – KÉRDEZNI LEHET, SŐT, NAGYON IS AJÁNLATOS!
Ha nektek nem megy, ami elképzelhetetlen, akkor a két házigazda, KEREKES GYÖRGY és PALLAI PÉTER zaklatja a vendéget.(És legyen ez a reklám helye: a Nyitott Műhelyben kapható az egész városban a legjutányosabb áron „A Jazz Évszázada” c. könyvük)
Ajánlott hozzájárulás: 500 Ft

2017 február 28

Részletek

Dátum: 2017. 02. 28.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: