ELLENLÁBAS (irodalmi ellenkezések)

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ELLENLÁBAS (irodalmi ellenkezések)

Március 6. szombat 19.00 ELLENLÁBAS (irodalmi ellenkezések)

 

Benedek Anna és Tamás Zsuzsa sorozata –

 

ANGYAL VAGY?

 

Vendégeink: SCHEIN GÁBOR és NÉMETH GÁBOR

 

 

„Februári” beszélgetésünkben – amelyre, vigyázat, március 6-án szombaton este kerül sor! – Németh Gábort és Schein Gábort kérdezzük többek közt arról, hogyan válik a saját élet, a saját tapasztalat regénnyé, elbeszélés-technikailag mi különböztet meg önéletrajzot és fiktív önéletrajzot (főként, ha utóbbi egy angyalé, és nem is egy készül belőle), és beszélünk identitásról, kívülállásról, megbélyegzettségről és történelemről.

 

Párbeszédben a Zsidó vagy? (Kalligram, 2004) és az Egy angyal önéletrajzai (Jelenkor, 2009) – és szerzőik.

 

 

Az irodalmi közélet nagyobb részt nem a borítók között zajlik. Beszélgetések és kötetbemutatók hol baráti, hol ellenvéleményektől hangos légköre bizonyítja, hogy mindannyian kíváncsian lesünk bele a másik – a barát, az ellenfél, a kolléga vagy épp a telekszomszéd – fazekába. Ki kinek a köpönyegéből, cilinderéből bújt elő, ki hogyan látja az őt körülvevő világot és a kortársakat, mit tekint mércének, követendő példának…

 

Mit főztél mára? – kérdezzük az Ellenlábas beszélgetéseire meghívott irodalmároktól, abban a reményben, hogy hosszú, tartalmas és legfőképp barátságos “szakácspárbaj” szemlélői, résztvevői és alakítói lehetünk.

 

Az est a MASZRE támogatásásval jött létre: www.maszre.hu

 

Belépődíj: 300 Ft

2010 március 06

Részletek

Dátum: 2010. 03. 06.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: