ELŐADÁS

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ELŐADÁS

PSZICHEDELIKUMOK ÚJRATÖLTVE?
 – Szummer Csaba (KRE) előadása a pszichedelikumok kulturális,
spirituális és terápiás aspektusait tárgyalja –

1966 nyarán Robert F. Kennedy képtelen volt értelmes választ kicsikarni egy egyszerű kérdésre az amerikai kongresszus pszichedelikus kutatásokkal foglalkozó albizottságának tagjaitól : „[…] ha hat hónapja még érdemes volt az LSD-t kutatni, most miért nem az?” Továbbra is aktuális a kérdés. Az 1990-es évektől kezdődően egyre több terapeuta és kutató véli újra úgy, hogy ezek az intenzív hatású pszichoaktív szerek – megfelelően használva – hatásos terápiás eszközök lehetnek egyes patológiákban, továbbá értékes ismeretekhez juttathatnak bennünket fajunk egyik legnagyszerűbb képességével, a spirituális képzelőerővel, és általában az emberi elme működésével kapcsolatban.

Szummer Csaba a KRE Szociálpszichológiai Tanszékének vezetője. Könyvei: Freud nyelvjátéka, Cserépfalvi, 1993; Freud, avagy a modernitás mítosza, L’Harmattan, 2014. (Erős Ferenccel közösen szerkesztett kötete: Filozófusok Freudról, Cserépfalvi, 1994.)
Kutatási területei: a pszichológia és a pszichoanalízis ismeretelméleti és eszmetörténeti vonatkozásai, a pszichedelikumok kulturális, spirituális és fenomenológiai aspektusai.
Belépő: 500 HUF / orvos-, és pszichológus-hallgatóknak: 0 HUF

2015 január 09

Részletek

Dátum: 2015. 01. 09.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: