ELŐHÍVÁS – INDULÓ LAPSZÁMOK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ELŐHÍVÁS – INDULÓ LAPSZÁMOK

A LAP
/A ’84-ES KIJÁRAT, POLISZ, DOLOG ÉS SZELLEM, ÚJ HÖLGYFUTÁR/
– beszélgetőtársak: Jánossy Lajos, Németh Gábor, Reményi József Tamás és Vári György –

A József Attila Kör (JAK) 1988-as kiadványában együtt jelent meg négy lap: a Dolog és Szellem, a ’84-es kijárat, az Új Hölgyfutár és a Polisz. Azóta is társtalan vállalkozás, a rendszerváltást megelőzően máig jelentős szellemi, művészeti kezdőtőke, négy különböző ízlésirányt képviselő műhely.


A Litera és a Nyitott Műhely közös, Előhívás című sorozatának új évadában Jánossy Lajos, Németh Gábor, Reményi József Tamás és Vári György a rendszerváltás környékén induló, máig nagyhatású folyóiratok első lapszámaival foglalkozik.
A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Előhívás eddigi tizenkét évadában, hat év alatt (2008-tól 2014 tavaszáig) összesen 54 beszélgetésre került sor a Nyitott Műhelyben
A most következő két új szériában a rendszerváltás táján, a 80-as évek végén és a 90-es évek elején született, ezekben az időkben aktív, sokféle ízlést képviselő, gondolatformáló, mára többnyire megszűnt vagy átalakult, de mostanáig nagy hatású irodalmi folyóiratok induló lapszámaival foglalkozunk. A vállalkozás hiánypótló, ugyanis ezeknek a szellemi műhelyeknek tevékenysége és hatása jobbára a mai napig feltáratlan.
Az egyes beszélgetésekre meghívást kapnak a folyóiratok induló számainak szerkesztői.
Előhívás dosszié:
http://www.litera.hu/dosszie/elohivas
A program az NKA támogatásával jött létre.
A belépés díjtalan.

2014 október 08

Részletek

Dátum: 2014. 10. 08.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: