HÁROM ÉVES A KÉSELÉS VILLÁVAL IRODALMI SOROZATUNK!

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

HÁROM ÉVES A KÉSELÉS VILLÁVAL IRODALMI SOROZATUNK!

INTÉZMÉNY- és KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS A KULTÚRÁBAN

Továbbra is online érkezik a következő, ünnepi-szülinapi Késelés. Vendégeink a Nincs, a Rost és az F21 szerkesztői lesznek. Mindnyájan olyan intézmények, médiumok és alkotóközésségek létrehozásán, fenntartásán dolgoznak, amelyek a jelenlegi pályakezdő írógeneráció számára a szakma népszerű és könnyen hozzáférhető belépési pontjait jelentik. (Többek között) ezek a fiatalok által alapított, nagyrészt külső erőforrások nélkül működtetett platformok és műhelyek szolgáltatnak teret az autonóm fiatal irodalmi életnek. A decemberi est keretében szeretnénk párbeszédet kezdeményezni ezek között a különböző projektek között. Hogyan szervezze meg magát a legfiatalabb írógeneráció, hogyan ossza el a saját erőforrásait, milyen intézményi struktúrákat alakítson ki, és mit tűzzön ki célként maga elé?
NINCS (nincs.online)
Oláh Péter (1999, Budapest) a Nincs főszerkesztője és szépirodalmi szerkesztője, a Károlin tanul, magyar szakon. Novellákat ír, és első regényén dolgozik.
Szabolcsi Alexander (1999, Budapest) a Nincs főszerkesztője. A Károli Gáspár Református Egyetem magyar szakos hallgatója, kényszeres olvasó és alkotó.
Szűcs Anna Emília (1999, Budapest) a Nincs főszerkesztője és kritika rovatának szerkesztője. A KRE harmadéves magyar szakos, kreatív írás specializációs hallgatója. ROST (https://www.facebook.com/rostlap/)
Bordás Máté (1995, Szolnok) a Rost és a Versum szerkesztője, magyar-német tanárszakos az ELTE-n. Verseket ír, fordít, zenél. F21 (f21.hu)
Vincze Bence (1997, Szombathely) az f21.hu főszerkesztője és szépirodalmi rovatvezetője, a Nyolc Ág Művésztábor főszervezője. Ötödéves magyar-orosz tanárszakos az ELTE SEK-en.
A beszélgetés december 21-én este kerül felvételre, és pár nappal később a YouTube-csatornánkon lesz megtekinthető. A videót az eseménynél is megosztjuk majd.
A Nyitott Műhely nemcsak a mi otthonunk, hanem sokan mások közös otthona is. Támogassátok, hogy legyen hova visszatérnünk!
http://www.nyitottmuhely.hu/program/tamogatas-2/
Az est házigazdái Csete Soma és Vida Kamilla.
2020 december 20

Részletek

Dátum: 2020. 12. 20.
Időpont: 08:00 - 17:00