ÍR, SKÓT NÉPKÖLTÉSZETI EST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ÍR, SKÓT NÉPKÖLTÉSZETI EST

IFJÚKORI ÖNARCKÉP
Az ECLECTICA ACOUSTIC QUARTET ZENÉS IRODALMI ESTJE
– összeállította: Szemerédi Bernadett és Szathmáry Melinda –Az „Ifjúkori önarckép címet viselő másfél órás összeállításban megelevenedik a magyar, ír és skót népköltészet, balladaköltészet színe-java, ezen felül prózai és lírai szemelvényeket, ismert és ritkaságnak számító költeményeket hallhatunk a középkortól egészen a XX. századig Szemerédi Bernadett színművész szuggesztív és rendkívül sokszínű tolmácsolásában, aki nem csupán a próza, hanem a muzsika világában is felettébb otthonosan mozog, s aki tavaly májusban csatlakozott az ECLECTICA együtteshez. Az egyes részeket a különféle korszakokhoz és témakörökhöz illeszkedő tradicionális és szerzett zene kíséri az ECLECTICA Acoustic Quartet (Szemerédi Bernadett – versek, hegedű, ének; Szathmáry Melinda – ének, gitár, zenék; Szabó Dániel – klarinét,barokk és ír furulyák,mandolin; Mády Kálmán – különleges ütőhangszerek)  változatos előadásában.
A fellépőkről:

Szemerédi Bernadett – 1988-ban született Zentán, 2012-ben végzett a Pesti Magyar Színiakadémián Végh Péter, Szélyes Imre és Őze Áron osztályában. Játszott és játszik a GlobArt Társaulat, a szarvasi Cervinus Teátrum, a Pesti Magyar Színház, a Rock- és Musical Színház, a Budaörsi Latinovits Színház és a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház előadásaiban – prózai és énekes, hangszeres szerepekben egyaránt. Gyermekkora óta foglalkozik zenével (énekel, hegedül) és versírássalEgy partiumi árvaház, a bélfenyéri Szent Miklós Gyermekotthon pártfogója.
ECLECTICA Acoustic Quartet – Az ECLECTICA együttes 2000-ben alakult, kezdetben trióként, majd nem sokra rá hatfős zenekari formában működött. Vezetője Szathmáry Melinda énekes-gitáros, aki több mint fél évtizeden át volt a Szent Patrik Napi Fesztivál szervezője Budapesten. A kezdeti zenekari repertoár kialakításakor a XVIII.- XX. sz.-i kelta és breton eredetű tradicionális népdalokra, csángó táncdallamokra, szufi énekekre és részben ezekből ihletet merítő saját szerzeményekre egyaránt hangsúly került. Az elmúlt fél évtizedben a saját zene kapott nagyobb teret, amely magyar és angol nyelvű verseket és népköltéseket önt dallamba. Mindez egy progresszívebb, modern, rockos, és jazzes stíluselemekből táplálkozó előadásmód és hangzásvilág köntösében jelenik meg, amely kezdetektől fogva az együttes védjegye.
AJÁNLÓ:
Videók:
https://www.youtube.com/watch?v=D6Y9pKpbH84
https://www.youtube.com/watch?v=zJt_5e9K6hE
https://www.youtube.com/watch?v=J1g2LHehViY

Hanganyag:
https://soundcloud.com/melinda-r-szathmary/encian
https://soundcloud.com/melinda-r-szathmary/eclectica-back-to-the-past

https://soundcloud.com/melinda-r-szathmary/szelidecske

Belépődíj: 1.000 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2017 április 13

Részletek

Dátum: 2017. 04. 13.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: