IRODALMI CENTRIFUGA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IRODALMI CENTRIFUGA

BÓDIS KRISZTA beszélgetí
TELKES MARGIT: AJÁNDÉK A KÜSZÖBÖN című regényéről a szezővel

 


 

Telkes Margit orvos-író családregényéből kiderül, hogy a szerző Ferenc József leszármazottja, de a könyv elsősorban nem ezért érdekes. Hogy miért? Erről fogunk beszélgetni az esten. Közreműködik a “Rigófütty” énekegyüttes, tanáruk – a regénybe illő saját történettel Erdélyből érkező, Biatorbágyon élő – Magdó Ildikó vezetésével. Fellép: Bolyki Sára, Kéthely Nagy Luca, Kovács Eszter, Sárkány Orsolya, Tömő Bernadett.

Dr. Telkes Margit Budapest született 1937-ben. “1961-ben végeztem a Bp. Orvostud. Egyetemen, gyermekgyógyász lettem. Első állásom Balassagyarmat gyermekosztály utána Bp. Sport kórház, majd 25 éven át Rákospalota gyermek- körzet. Négy évig a XV. Ker. Önkormányzat Egészségügyi osztályát vezettem. Hat éve írok, a nyugdíjba vonulásom után. Három évig tanultam a Magyar Író Akadémián, JAK szemináriumokon Közvetlen tanáraim: Bódis Kriszta, Márton László, Kukorelly Endre. 2008-ban novellás kötetem jelent meg, Leleteim címen, 2009-ben regényem, melynek címe: Ajándék a küszöbön. Ezen kívül több Antológiában, folyóiratban szerepeltem, több irodalmi pályázaton nyertem díjakat. Műveim kiadója a Brenyó József vezetésével működő IAT kiadó. Jelenleg harmadik könyvem a szerkesztőnél van, ez néhány kisregény gyűjteménye lesz. A negyedik könyvem szintén regénynek készül.”

 

Magdó Ildikó a Rigófütty Énekegyüttesről:

A “Rigófütty” Énekegyüttes hat 15 és 19 év közötti nagylányból áll, akik -egy kivételével- egészen kis koruk óta népiénekelnek nálam, (van olyan is , aki még óvodás volt, mikor hozzám hozták). Sokáig az Etyeki Alapfokú Művészeti Iskola tanulói voltak, aztán mikor engem onnan elküldtek, utánam jöttek Biatorbágyra, aztán voltunk a “senkié”, gazda nélkül hányódtunk, majd amikor 2008-ban GRAZ-i Nemzetközi Kórusolimpián a folklor kategoriában aranyérmet nyertünk (mi voltunk a magyar kórusok közül az egyedüliek, akiknek nem volt kinek az asztalára letenni az érmet!), akkor Biatorbágy megint befogadott. Az együttes tagjai szólistaként is számtalam országos KIEMELT ARANY-at nyertek az évek során. Rólam csak annyit, hogy én vagyok a “tantónéni”.

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.huA belépés díjtalan.

2010 április 14

Részletek

Dátum: 2010. 04. 14.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: