IRODALMI EST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IRODALMI EST

BAJTAI ANDRÁS költő önálló estje

 

– a szerzővel a pályatárs, NEMES Z. MÁRIÓ beszélget –

 

 

“Bajtai tudja a szlogeneket. Egy refrénista ő. De nem csak az. Nála valahogy mindig november van: delíriumos, sérült képek lovagolnak lassan, ködgubában. Ha őt olvassák, kikészülnek a pszichológusok. De ez a fekete srác, ez a sok-képű Bajtai: tesz rá, csak lovagol, az Üveghegyre fel.

Bajtai egy para-tár. Felviszi a parát a padlásra. Aztán lehozza. Aztán felviszi. Ideges egy realista. Nagy mozis. A háttér meg szinte mindig: film noir.

Bajtai fiatal, de öreg a hegedűje. Úgy húzza, hogy elsőre talán nem is érted: itt kezdődik a költészet. Na de, milyen? Ha egy jelzőt kéne dobni a kutyáknak, az a szemtelen volna. Persze alázatos is: nyugodtan felpofozhatod. Nem üt vissza. Csak nevet. De én nem lennék nyugodt ettől a nevetéstől.”/Pollágh Péter/

 

Bajtai András 1983-ban született Szegeden, 2002 óta Budapesten él. 1999 nyarán jelent meg első verse a Napút című irodalmi folyóiratban, 2001-től kezdődően publikál rendszeresen országos lapokban. 2002-ben érettségizett, ugyanebben az évben felvették az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar nyelv és irodalom szakára, 2003-ban pedig az összehasonlító irodalomtudomány szakra iratkozott be. Első verseskötete Az átlátszó város címmel 2006 októberében jelent meg a Parnasszus Könyvek Új vizeken sorozatában. Második verseskötete Betűember címmel 2009 augusztusában a JAK-füzetek sorozat 157. köteteként látott napvilágot a József Attila Kör és a Prae.hu gondozásában. 2003 és 2007 között a Dokk.hu irodalmi kikötő szerkesztője, 2008 első néhány hónapjában pedig a Prae.hu filmrovatának szerkesztője volt. 2008 májusa óta Magyarország második leglátogatottabb női portálja, a Femina.hu Sztár rovatának főállású újságírójaként és szerkesztőjeként dolgozik. 2005 óta tagja a József Attila Körnek, 2008 óta pedig a Szépírók Társaságanak, 2006 és 2009 között tagja volt a Telep Csoportnak.

 

Bővebben: http://www.bajtaiandras.hu/

 

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

 

A belépés díjtalan.

2011 február 25

Részletek

Dátum: 2011. 02. 25.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: