IRODALMI EST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IRODALMI EST

Vendégünk:

 

ESTERHÁZY PÉTER

Az író meccs közben

Két bekezdés a Mester tollából:

“Ön egyedi? Csemetefa vagy sokágú terebélyes? Ám ön korán, ideje korán megtanulta, merre hány centi? Kocsin jött, gyalog ment? Több ízben hamvába holt ön? Biztos, ami biztos, báránybőrbe bújt farkas lévén kétfelé hordja a tökét? Itt a lét csak látszat, itt minden ember játszhat? Nincs múlt, csak kacagó jelen van? No, komám, komád vagyok-é? Nocsak, ön fád orfeum habitüé? Mi van a lédikkel? Ki szavatolja a biztonságukat? Ön?

Ugyan? Még azt az egy szál ladyét sem, kivel a héven együtt bumlizott volt? Oka bizonyos beszariság? Vagy népünk ősi jellege, mely nép inkább kételkedő, szkepszise azonban nem cinizmus, hanem józanság, nem cinikus keserűség, legfeljebb vállvonó, kissé mélabús lemondás, jóindulatú s fölényes humorral enyhítve? Itt minden attól függ, vajon szeretettel és belülről vagy pedig kívülről nézem-e? A hibák rendesen azonosak az erényekkel, csak a nézőpont más?” Kis Magyar Pornográfia

Esterházy Péter – kis beszélgetés, prológ után – felolvas ezen az estén. Hogy Esti Kornél-novellákból vagy valamelyik színpadi művéből – ez legyen egyenlőre meglepetés!

Beszélgetőtárs és az est háziasszonya: Bán Magda

Belépődíj: 400 Ft (mely a büfében elkölthető)

2009 szeptember 30

Részletek

Dátum: 2009. 09. 30.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: