JAZZPÉNTEK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JAZZPÉNTEK

A Harmónia Jazzműhely és a Nyitott Műhely vendége a

BOLLA QUARTET

 A tenor- és szopránszaxofonos Bolla Gábor 2003 tavaszán az egyetlen tizenéves volt, aki bejutott a Montreux Jazz Fesztivál szaxofonos világvetélkedőjének elődöntőjébe, majd ennek köszönhetően meghívást kapott London, Bilbao, Bukarest, Delhi és Bombay fesztiváljaira. 2004 decemberében ő vehette át a neves bécsi Porgy & Bess dzsesszklubban a Hans Koller-díjat „Az év tehetsége” kategóriájában. Emellett a kvartett 2005-ben megnyerte a rangos franciaországi Avignon Jazz Festival fődíját és közönségdíját.. “The Way We Play” című első CD-jük kapcsám a Gramofon magazin kritikusa egyebek között ezt írta Bolla Gáborról: „…jó, ha százévente egyszer jár mifelénk effajta üstökös, mint Bolla Gábor.” Gábor ösztöndíjat kapott, hogy az Egyesült Államokban próbálgathassa oroszlánkörmeit, ahonnan karácsony előtt tért vissza, új tapasztalatokkal gazdagodva.

A zongorista Szakcsi Lakatos Róbert a Bartók konzervatóriumban és Svájcban, a Baseli Zeneművészeti Főiskolán végezte tanulmányait. 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat – egyebek között a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, valamint a szóló-zongora vetélkedőben az első helyet a 2000-es Montreux-i Jazz Fesztiválon. Tavalyelőtt, az avignoni jazz fesztiválon a Bolla Quartet tagjaként nyerte el a legjobb szólistának kijáró díjat.

A bőgős Egri János, hangszerének egyik legkiválóbb művelője ebben az országban, valószínüleg nem szorul bemutatásra. Nem csak a Trio Midnight horgonya hanem jómaga is invenciózus, modern együttesek vezetője.

Mohay András dobon talán az egyik legkeresettebb magyar jazz-zenész a szakmában. 1978-ban született Budapesten. Zenei tanulmányait tízévesen kezdte klasszikus ütőhangszer szakon. Tizenéves kora elején ismerkedett meg a dzsesszel, középiskolai tanulmányai mellett immáron a néhai Jávori Vilmostól is tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsesszdob szakán végzett. A hazai dzsesszélet meghatározó zenekarai hívják rendszeresen közös fellépésekre.

A koncert az NKA Zenei Kollégiumának támogatásával jött létre.

http://www.youtube.com/watch?v=h_7q9E_8q_M

Belépődíj: 1.200 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2008 január 11

Részletek

Dátum: 2008. 01. 11.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: