JAZZPÉNTEK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JAZZPÉNTEK

A Harmónia Jazzműhely és a Nyitott Műhely vendége a
NAGY JÁNOS TRIÓ

 A zongorista Nagy János egyebek közt a Free Style Chamber Orchestra művészeti vezetője és a European Mantra billentyűse. 1995-ben Vilniusban a Nemzetközi Szóló zongora Versenyen második, 1996-ban a Krakko Jazz Juinors versenyen 1. helyezést, egy évvel később a Getxo Nemzetközi Jazzfesztiválon a “legjobb szólista”-díjat, 2003-ban pedig az „Év hangszeres szólistája“-ként eMeRton-díjat nyert. 2005-ben Artisjus díjat vehetett át. Előző triójával a 2001 évi Mediawave Fesztiválon együtt játszottak a világhírű David Murray szaxofonossal. A Gramofon Magazin kritikusai a koncertet az Év Jazz eseményének szavazták. 2002 májusában Dewey Redman volt az együttes partnere.

Szappanos György basszusgitáros pályája kezdetén Babos Gyula zenekarában játszott, majd többek közt a Tátrai Bandet majd a Boom – Boom együttest erősítette. Mohai Tamással és Hirlemann Bertalannal megalapították a legendás Háború együttest, tavaly eMeRton díjat kaptak. 2003-ban hozta létre saját jazz-rock zenekarát “Full Playback” néven. Nagy Jánossal közel tíz éve játszanak együtt különböző formációkban. A zongorista Hasbeszélő című kortárs báboperájában szintén ő basszusgitározott, ezzel is bizonyítva sokszínűségét és műfaji határokat nem ismerő tudását.

Kovács Tamás „Tobzy” az egyik legkeresettebb ütőhangszeres hazánkban. Sokféle produkcióban hallani játékát a pop zenétől a népzenén át a jazzig. Többek közt: Horgas Eszter, Szentpéteri Csilla, Ricardo Salsa Club, 9:30, Folkestra, TNT.

A trió névadójával a N.J. Quintetben és N.J. Impressziók című kortárs művében játszanak együtt. Az új felállású trió zenéjét nehéz lenne szavakkal leírni. Hasonló az eddigiekhez, miután a számok többségét itt is N.J. írja. Más, hisz mások a zenészek, mások a hangszerek. A szabadság, a felszabadultság, a zene öröme változatlan.

Belépődíj: 1.200 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2008 január 25

Részletek

Dátum: 2008. 01. 25.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: