JAZZPÉNTEK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JAZZPÉNTEK

A Harmónia Jazzműhely és a Nyitott Műhely vendége a
LAMM DÁVID TRIÓ

Lamm Dávid az új magyar gitáros generációlegsokoldalúbbzenésze. Magától értetődő természetességgel és hitelességgel játszik bebop-ot, etno-jazzt, hip-hop-ot, rhythm-and-bluest vagy reggaet, de a kortárs jazz az erőssége. Termékeny zenszerző, aki a színházi munkában is járatos. Lenyügöző technikája egyáltalán nem öncélú, hanem markáns koncepciót szolgál.

Soós Márton, az eredetileg hegedűsnek, majd basszusgitárosnak indult bőgős 25 éves korához képest hihetetlen magabiztossággal játszik és hangszerén az egyik legkeresettebb kísérőzenész.

Mindkét „fiatal oroszlán” egyben tagja minden idők egyik legsikeresebb magyar jazz-formációjának, a Balázs Elemér Groupnak is, melynek dobos vezetője sokak szerint hangszerének a legjobbika országunkban. Ezalkalommal „sideman”-ként ügyködik Dávid együttesében. Pat Metheny írta róla a következőt: “Úgy gondolom, ma Elemér az egyik legjobb dobos a világon. Képes minden zenei pillanatot belülről hallani; muzikalitása, finomsága és spontán döntéshozó képessége révén minden vele játszó zenész számára lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Csodálatosan üti meg a hangszerét – mindig élvezem, ha alkalmam nyílik vele muzsikálni, illetve a játékát hallani.”

A koncert az NKA Zenei Kollégiumának támogatásával jött létre.

Belépődíj: 1.200 Ft (Jegyszedő: Vécsei Anna)

2008 február 01

Részletek

Dátum: 2008. 02. 01.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: