JÓZSEF ATTILA-MŰSOR

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JÓZSEF ATTILA-MŰSOR

Vendégeink: LANTOS IVÁN és SEBŐ FERENC


Két régi veterán találkozik most ismét a pódiumon. 

1971-ben nyílt meg az első lehetőség, hogy Sebő Ferenc József Attila dalaival a TV nyilvánosságához jutott. Zolnay Pál rendező filmre akarta vinni Berek Katival a közös műsort. Igen ám, de a megjelölt időpontban Halmos Béla zenésztárs Grúziába ment kirándulni…  Ekkor fölhívta telefonon Lantos Ivánt, akiről csak annyit tudott, hogy gitározni és bőgőzni egyaránt remekül tud. Iván csak annyit kérdezett: Mennyi idő van rá? Mint kiderült egy hét. Egy hétnyi idő volt a próbákra. 
A felvétel különleges volt az akkori normák szerint is. Zolnay a lakásán a teljes műsort bepróbálta a zenészekkel, akár egy színházi előadást. Valójában egy snittben akarta fölvenni az egészet, akárcsak egy helyszíni közvetítést. Ezért aztán, ha valaki hibázott, akkor újra indította a felvételt – elölről. Szegény Kata már őrjöngött: mért nem lehet folytatni onnan, ahol abbahagytuk? Nem lehet Katikám – hangzott az égi hang a stúdió vezérlőből – másképp szólalsz meg, ha zene után teszed.
Így hát végül is kierőszakolta, hogy az „Együgyű ének” című József Attila műsor egyetlen egy lendületes snittben kerüljön a filmszalagra.
Ez ma már – Kata nélkül – nem kerülhet rekonstruálásra. Ezért a zenészek arra gondoltak, hogy levetítik a TV-műsort, aztán zenélve, beszélgetve megemlékeznek erről a nevezetes eseményről, amely mindkettejük életének fontos mérföldköve volt.
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Balogh László Bacilus)

2019 december 02

Részletek

Dátum: 2019. 12. 02.
Időpont: 20:00 - 23:00