KAMARAMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KAMARAMŰHELY

BORBÉLY – MÁRKOS – G. SZABÓ TRIÓ

Borbély Mihály – klarinétos, szaxofonos, zeneszerző, tanár. Zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte, és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta klasszikus klarinét, illetve jazz szaxofon szakon. Pályafutása során eredeti hangszerei mellett különleges fúvós hangszerek megszólaltatására is specializálódott (tárogató, népi furulyák, kaval, dvojnice, fujara, okarina, bombard, zurna), továbbá szoprán- és tenorszaxofonon is játszik. A Vujicsics együttes alapító tagja, emellett a nép- és világzene, a jazz és a kortárszene területén egyaránt tevékenykedik, együttesvezetőként (Borbély Műhely, Quartet B, Balkán Jazz Project, Borbély-Dresch Quartet), különböző formációk (Binder-Borbély duó, Eastern Boundary Quartet, László Attila Quintet, Oláh Kálmán Szextett) tagjaként vagy szólistaként. 1986-tól a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola, 1990 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszékének tanára.
Márkos Albert – csellista, zeneszerző. Kolozsvári születésű, neves zenészcsalád sarja. Klasszikus zenei tanulmányait szintén itt kezdte. 1988 és 1992 között a Marosvásárhelyi és a Kolozsvári Szimfonikus zenekarokban dolgozott, továbbá a Concordia Kamarazenekar tagja volt. 1992-ben – klasszikus zenészi pályafutását megszakítva – improvizatív, kortárs, alkalmazott és kísérleti zenével kezdett foglalkozni. 1993 óta Magyarországon él.
Jónéhány formációban szerepel állandó vendégként. Jelenleg W.H. és a budbudās vezetője, a Tractus, Pont Műhely, Supervinylstringscombo, Mezei-Márkos duo és a DUH tagja. Számtalan film, színházi és táncprodukció zeneszerzője.
G. Szabó Hunor – dobos, zeneszerző. Mezőtúron született. Gyerekkorában távolugróbajnoknak készült, de aztán egy Beatles lemez hatására sportágat váltott. 13 évesen gitározni kezdett, és szinte azonnal zenekart alapított. Idővel áttért a dobolásra: 3 éven át a szintén mezőtúri Major Balázstól sajátította el az alapokat. Érettségi után Pestre költözött, zeneelméletet tanult, érdeklődése egy időre a zongora felé fordult, de a magyar népzene is foglalkoztatni kezdte. 1999-2004 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz dob szakának növendéke. Meghatározó zenekarai: The Qualitons, Egy Kiss Erzsi Zene, Borbély Mihály Quartet B zenekara, Smárton Trió, Kardos Négyes.
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Lili é Peti)

2012 április 26

Részletek

Dátum: 2012. 04. 26.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: