KÉSELÉS VILLÁVAL

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÉSELÉS VILLÁVAL

KÉSELÉS KÉSSEL-VILLÁVAL
az est házigazdája Vida Kamilla, a Késelés Késsel szerkesztője

Májusban folytatódik a Késelés Villával: bemutatkozik a Késelés Késsel kritikuscsapata!
A Literán futó rovatban magyar szerzők eddig publikálatlan versei és prózái mellett rövid reflexiót közlünk. A szerzők nem tudják, hogy a szövegük kihez fog kerülni, és a kritikusok sem, hogy kinek a szövegéről írnak. A szövegek és a reflexiók egyszerre, már a nevekkel együtt jelennek meg, csak ekkor – az olvasókkal együtt – szembesülnek ezzel a szerzők és a kritikusok is. A jelenlegi és az egykori kritikusok: Borda Réka, Csete Soma, Gáspár Sára, Kállay Eszter, Körösztös Gergő, Kőszeghy Ferenc, Kustos Júlia, Melhardt Gergő, Modor Bálint, Nagy Hilda, Vajna Ádám. Szerkesztők: Melhardt Gergő, Vida Kamilla.
Az est két részből fog állni. Hat órától műhelyt tartunk, melynek keretében a rovat négy kritikusa és a résztvevők előre beküldött szövegekről beszélgetnek. Aki szeretne szöveget hozni, küldje el a keseleskesselvillaval@gmail.com címre május 12-ig (maximális terjedelem: 12.000 karakter). Az első öt beküldött munka kerül terítékre.
Nyolc órától, az est második felében Csete Somával, Kőszeghy Ferenccel, Modor Bálinttal és Nagy Hildával, a Késelés Késsel kritikusaival beszélgetünk. Mi végre a rovat? Mi végre kritizálni? Mi ma az irodalomkritika? Miért és miképp kéne másnak lennie?
A Nyitott Műhely nem csak a mit otthonunk, hanem sokan mások közös otthona is. Támogassátok, ha megtehetitek! http://www.nyitottmuhely.hu/tamogatas/
A belépés díjtalan.

2022 május 16

Részletek

Dátum: 2022. 05. 16.
Időpont: 20:00 - 23:30