KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

EKTÁR QUARTET

A kortárs-improvizatív-kamarazenét játszó trió 2002 őszén mutatkozott be a Győrfree zenei fesztiválon. Az együttes kompozícióit a balkáni, távolkeleti és afrikai zenekulturák inspirálták, de a szigorúan szerkesztett darabokban a középkori zene, az európai népzenék és a kortárs zene hatásai egyaránt fellelhetők. A trió különlegessége az énekhang, a nagybőgő és a rezgőhúros keleti vonóshangszerek együtthangzásának köszönhető. Az Ek-tar indiai szó. Annyit jelent: egy húr. A három muzsikus kifejezésben, melodikus variációkban, ritmikában igyekszik úgy összeolvadni, mintha valóban egy húron játszana. Közös lemezük felvétele folyamatban van, 2003 őszére várható.

Tóth Evelin – A fiatal, pályája kezdetén álló különleges hangú énekesnő először a Hólyagcirkusz Társulat zenés darabjaiban dolgozott együtt Szőke Szabolccsal. Ebből az együttműködésből született az ötlet, hogy egy alapvetően énekhangra épülő, vonóskisérletes triót alakítsanak. Énekstílusára a kalasszikus éneklés és a keleti tradicionális énektechnikák egyaránt jellemzőek.

Benkő Róbert – A magyarországi kortárs-jazz és improvizatív zene egyik legtapasztaltabb, legkiemelkedőbb alakja. Számtalan koncerten és lemezfelvételen játszott együtt többek között Szabados Györggyel, Dresch Mihállyal, Grencsó Istvánnal és még számos jeles muzsikussal. Kiérlelt zenei stílusában a klasszikus jazz és a népzenei játékmódok egyenértéküen épülnek be.

Szőke Szabolcs – Pályáját a progresszív folkzenét játszó Kolinda szólistájaként kezdte. Később Krulik Zoltánnal együtt megalakította a Makám együttest. 1994-től mind a mai napig a Tin-Tin Q együttes szólistája. Emellet Szalai Péter tablással és Monori Andrással duó formában is muzsikál. Számtalan lemezfelvételen jelentek meg kompozíciói, több fesztiválon zenélt együtt jelentős muzsikusokkal: Ugo Bellotti, Federico Sanesi, Theo Jörgensmann, Dés László, Dresch Mihály, Binder Károly, Szabados György, stb… 1997-ben különleges zenei- és képzőmüvészeti szinházat hozott létre szinészek és zenészek közreműködésével Hólyagcirkusz néven, melynek a Stúdió K Szinház ad otthont a mai napig.

Kardos Dániel – Gitárosként vezetöje, zeneszerzöje, továbba névadója is Kardos Négyes nevü formációnak. Az Ektárhoz való csatlakozását nem sokkal elözte meg, hogy tagja lett a Tin-Tin Quartetnek is.

Belépődíj: 400 Ft

2004 március 24

Részletek

Dátum: 2004. 03. 24.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: