KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

FEL IS ÚT, LE IS ÚT
LACHEGYI IMRE FURULYAMŰVÉSZ MŰSORA

Lachegyi Imre furulyaművész legújabb műsorában saját kompozíciói hangzanak el, ezúttal trió formációban, Dénes Ábel (bőgő) és Gyulai Csaba (ütőhangszerek, gadulka) közreműködésével.
A jazz és népzenei elemeket ötvöző kortárs improvizatív darabok az alapvetően barokk zenével foglalkozó művész zenei világának egy új területét mutatják be.

Lachegyi Imre furulyaművész-tanár, a magyar régizenei élet meghatározó alakja, 1966-ban született. Négyéves korában kezdte zenei tanulmányait fúvós hangszereken a váci Bartók Béla Zeneiskolában, majd a szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskolában harsona tanszakon. 1986-tól a Debreceni Zeneművészeti Főiskola szolfézs-zeneelmélet szakán, majd később a budapesti ELTE főiskolai karán folytatta tanulmányait ének-zene-karvezetés szakon. Itt szerezte első diplomáját 1991-ben. Blockflötézni 1986-ban kezdett, Róbert Györgynél és Czidra Lászlónál. Második diplomáját a Szegedi Egyetem régizene-blockflöte szakán szerezte, 2002-ben. Tanára Lőrincz László volt. Már a ’90-es években saját régizene együttest alapított, mellyel rendszeresen koncertezett és két lemezt is készített.

Művészeti vezetője a Sonora Hungarica Consort régizene együttesnek, mely főként kora barokk és barokk műveket játszik blockflöte, csembaló, viola da gamba hangszereken, gyakran énekesek és egyéb hangszeresek közreműködésével, valamint alapítója és vezetője a Sebastian Consortnak, amellyel a középkortól a kortárs zenéig, változatos előadói apparátusokkal valósítja meg művészi elképzeléseit.
Lachegyi Imré
t a népzene és improvizatív zene világa is foglalkoztatja; gyakran saját szerzeményeit is megszólaltatja. Saját műveiből áll Visio c. műsora is, amelyben zenész gyermekei is közreműködnek – e műsort 2012-ben hanglemezen is kiadta.
Lachegyi Imre
tanári munkássága is jelentős: több, mint két évtizede a váci Bartók Béla Zeneiskola tanára, továbbá tanított a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskolában és a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolában is.
Eddig hét lemeze jelent meg.
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Peti)

2016 február 04

Részletek

Dátum: 2016. 02. 04.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: