KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

Kezdés 19.00 óra!!

MONOTONE COCTAIL
ÁGOSTON-RUBIK-KERTÉSZ-KEÖNCH QUARTET

Mottó:
Én én vagyok magamnak
s néked én te vagyok,
s te én vagy magadnak,
két külön hatalom.
S ketten mi vagyunk.
De csak ha vállalom.
/Radnóti Miklós: KIS NYELVTAN/

“Olyan társakat kerestem ehhez a kvartetthez, amelyben a zene dramaturgiai hatásmechanizmusait tudjuk kölcsönösen alkalmazni , akár szigorú formákat találva , akár improvizálva , mintha színészek és táncosok játékával fonódnánk össze egy előadáson , de azok is mi magunk lennénk. Szereplőink , darabjaink hangokból megformált hősei a művészi szabadságot hirdetik. Négyarcú zenekar: Kerub quartet” Ágoston Béla – zeneközelítő/music navigator

Ágoston Béla – zeneközelítő (music navigator)  – szopránszaxofon, basszusklarinét, brácsa, vokál. Szarvasi születésű multiinstrumentalista , zeneszerző és tanár. A selmecbányai (Banska Stiavnica,SK) Jan Albrecht Zeneakadémia szaxofontanára. Tanulmányait Pécsett a JPTE és Budapesten az ELTE ének-zene karvezetés szakán végezte. Improvizatív zenei tapasztalatai főleg a népzenéből és a free jazzből táplálkoznak ,de az egymásnak ellentmondó dolgok összekapcsolása – kibékítése is játékterének fő motívuma. Folyamatosan szervezi formációt, melyekben az újító szándék mellett egy-egy új hangzás kipróbálása is izgatja. Ezeket cd-ken többé-kevésbé sikerült is archiválni. A színház és a kortárs tánc világához kapcsolódó szenvedélye a repertoárok folyamatos frissítése , miközben hagyományosnak tekinthetjük az érdeklődés fenntartását – mint célt: a zeneközelítést.
Rubik Ernő Zoltán – zongora, beatbox, tárgyak, vokál. Zeneszerzői tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte. A színház és a kortárs tánc zenei életének is szerves része. A közönség bevonása az aktív részvételbe hozza létre azt a sajátosan közvetlen hangulatot, ami koncertjeit is jellemzi. A hazai free jazz vonal legsokoldalúbb zongoristája. 2011-től a JAZZAJ koncertsorozat társalapítója és kurátora, mely a főváros pulzáló ütőerévé tette a perifériára szoruló kísérletező zenéket és bekapcsolta a nemzetközi vérkeringésbe is. Lendületes beatbox játékával bővíti egyedi zongorastílusát, melyben a hangszínek, zörejek és ritmusképletek szervesen bomlanak ki és építik újra a pillanat zenéjét.
Kertész Endre – gordonka, vokál. A jeles mesterektől elsajátított tudást és a Bécsi Zeneakadémián szerzett klasszikus zenei tapasztalatait  főleg a magyar underground , világzene , kortárs zene világában kamatoztatja. A kortárs tánc és a színház világa is egy olyan ösvény , amelyen szívesen kalandozik. Közreműködött nemzetközi műhelyekben és kipróbált társa a magyar zenei élet avantgarde és népszerű  képviselőinek egyaránt.
Keönch László Farkas – ütőhangszerek, hegedű, vokál. Jellemzően nem megszokott zenei (és zenetanári) feladatokkal találja meg az élet. A “nem pont úgy kell”  már Ars Poetica-ként is megjelenik. Klasszikus hegedű- és ütőhangszeres tanulmányok után a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz-dob szakán szerzi diplomáját. Tagja a Makám zenekarnak, valamint különböző világzenei műhelyekben vesz részt.
https://www.youtube.com/watch?v=hmCfjtKREuQ

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Peti)

2016 október 13

Részletek

Dátum: 2016. 10. 13.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: