KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

DIALÓG
FÁBRI FLÓRA CSEMBALÓ MŰVÉSZ SZÓLÓESTJE
– műsoron: Georg Friedrich Händel és Gottlieb Muffat művei –


Fotó: Raffay Zsófi
Schalk Endre Kornél interjúja Fábri Flórával

G. F. Händel és Gottlieb Muffat elképzelt zenei párbeszéde csembalón.
Egy hangszer, két szerző, sok közös gondolat.
Barokk pompa, intim térben.
Fábri Flóra csembaló művész 2011-ben, a müncheni Zeneművészeti Főiskola csembaló-fortepiano szakán szerzett művészi diplomát. Az esseni Folkwang Művészeti Egyetemen 2013-ban szerezte meg csembaló szakon a Master of Music végzettséget.
Rendszeresen koncertezik német nyelvterületen és Magyarországon. Számos kiemelkedő koncerthelyszínen muzsikált szólistaként (az MTA dísztermében, a Magyar Állami Operaházban, a Zeneakadémia Nagytermében, a fertődi Esterházy-kastélyban), a Pannon Filharmonikus Zenekar szólistájaként a pécsi Kodály Központban, és 2011 óta rendszeresen fellép az Orfeo zenekar tagjaként a Művészetek Palotájában.
Specialitása a kamarazene és a barokk zenekari repertoár, illetve operairodalom.


Közreműködőként Kováts Kriszta MÜPA-koncertjén

“… De a könnyűzene sem idegen számára:
A minap elbűvölt meglepetéssel hallhattam, amint Fábri Flóra az édesanyját, Kováts Krisztát kísérte (Búcsúzz el – angol udvari dal a XVI. századból) csembalón a Fesztivál Színház színpadán!
A rácsodálkozásomban a játékán túl, annak volt a legfőbb szerepe, hogy elektronikusan kihangosított csembalón játszott. Ennek a rendkívül intim hangszernek, ekként kihangosítva, egy eddig számomra teljesen ismeretlen, rendkívül különleges szépségű hangzásvilágát tárta fel!”
A belépés díjtalan, ajánlott támogatást: 1.000 Ft. Az így befolyt összeget Fábri Flóra a Műhely támogatására ajánlja fel. Minden közreműködőnek előre is köszönjük!

2019 szeptember 13

Részletek

Kedzés: 2019. 09. 13. – 19:30
Vége: 2019. 09. 14. – 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: