KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

NYESŐ MARI ESTJE

Nyeső Mari saját szerzeményeiből énekel és gitározik.
“Szeretném feleleveníteni a régi Kolibri Pincés hagyományt, ahol az új szerzemények is bemutatásra kerültek és a reakciók és az inspiráló légkör hatására továbbgondolódtak, szépen csiszolódtak, míg már nem tudtam hozzájuk tenni semmit sem és egy névelőt sem tudtam már belőlük elvenni, olyankor szoktam stúdióba menni és felvenni a dalt, mert akkor már kész van.”
Nyeső Mari
“Készül a Scottish Shortbread Nyeső Marinak. Koncertjének még se híre se hamva, de a Scottish Shortbread-nek készen kell lennie. Mégpedig soknak. Mert azt ki tudhatja előre, mennyire növekedett Nyeső Mari híveinek száma. Most még megtöltik a Nyitott Műhely meghitt termét, holnaptól meg majd alig férnek el a BS-ben. Mondjuk annyi Scottish-t meg sem próbálok sütni, az a két adag, amit vinni szoktam Mari koncertjeire, majd a rengeteg nagyérdemű negyed fogára sem lenne elég.
Egymásnak mondogatnák az emberek a hatalmas Sportcsarnokban:
-Te ettél belőle? Te ott voltál, amikor kínálták? Hát az valami Isteni volt. Én csak most ettem belőle, de soha el nem felejtem.
Valahogy így lehetünk Nyeső Marival, először halljuk, aztán a bőrünk alá kúszik, mint a Scottish Shortbread, a skótok legendás aprósütije, csak ez utóbbi inkább a gyomrunkba.”
Szegő Anna
Nyeső Mari zeneszerző, szövegíró, gitáros, énekes, az Amerikában singer-songwriter-ként ismert alkotó és előadóművész egyben. 11 éves kora óta van színpadon, 4 saját lemeze jelent meg eddig a saját dalaiból, de néhány rádiójátékhoz, színházi előadáshoz is írt zenét zeneszerzőként. Gitárjátéka különleges, nylon húros gitáron játszik főként, amit inkább a klasszikus zenében használnak nálunk, de Marinál jazz, folk, rock, indiai zene is megszólal rajta a különleges gitárjáték miatt. Koncertjein jellemző az interaktivitás, a közös játék a közönséggel. Dalszövegei általában több rétegűek, a felszíni gondolatok mögött mélyebb összefüggéseket is lehet felfejteni, de vannak rendkívül vicces dalai is, úgynevezett karakterdalok, amikben szerepjátékként békát puszilgat vagy táncórát vesz Béla tanár úrtól, vagy unott jazz-énekesnőként énekelget egy bárban. Dalai egyediek, rá jellemzőek, így műfajba nem sorolhatóak.
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Balogh László Bacilus.)

2019 október 17

Részletek

Kedzés: 2019. 10. 17. – 20:00
Vége: 2019. 10. 18. – 23:00