KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT

SZŰKÍTETT KVARTETT
. közreműködik a BITANG zenekar –

Clemente, Pribay, Bakai

A Szűkített Kvartettben hárman játszanak. Marci hegedül, Vali csellózik, Gábor üt. És tényleg játszanak. A hangokkal, a ritmusokkal, meg ami még eszükbe jut. Aki mindenféle népdalokra ismer, nem téved. Jó játék… A formáció Vali és Marci szép konzis éveiben alakult, aztán 2005-ben jött Gábor és lett belőlük Szűkített Kvartett. Az együttes 2005. november 4-én adta első koncertjét a Nyitott
Műhelyben. Hét év után, 2012-ben tértek vissza a tett és az alakulás helyszínére – itt mutatták be “Ennyi” című debütáló nagylemezünket.
Bakai Márton – hegedű – több formáció tagja és meghívott szólistája. Részt vett Hód Adrienn táncszínházi előadásában, melyben együtt dolgozott többek között Harcsa Veronikával és Mizsei Zoltánnal, de a Dresch Quartet vendégművésze is volt. Zeneszerzőként két kortárs táncdarab zenéjét jegyzi, melyben nagy szerepet kapnak a Szűkített Kvartett tagjai is. Jelenleg a Katona József Színház Musik, Musik, Musik című produkciójában játszik.
Pribay Valéria – cselló – klasszikusan nevelt csellista, aki tanári diplomáinak megszerzése után visszatért az improvizatív zenéhez, amit már konzis évei alatt művelni kezdett. Sok formációban játszott/játszik népzenét, világzenét. Emellett hallhattuk őt táncszínházban, gyermekoperában is. Játszott együtt Lantos Zoltánnal, Pleszkán Frigyessel, Alexander Balanescu-val.
Clemente Gábor – ütőhangszerek – ütőhangszeresként tevékenykedik számos zenekarban, állandó tagként és beugró helyettesként egyaránt. Jellemzően világ- és népzenei, verszenés és improvizatív műfajokban mozogva.
Belépő: 1200 Ft, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2013 február 13

Részletek

Dátum: 2013. 02. 13.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: