KONCERT A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT A KISTEREMBEN

NÉGYLÁBÚ KASTÉLY
ŐSZIRMI MESÉK ÉS ZENÉK
– Kovács Gáborján és Császár Róbert előadásában –

Ószirmi mesék és zenék várnak titeket 2018. január 12-én, pénteken 19.oo-kor Budapesten, a Nyitott Műhelyben (Ráth György utca a Déli Pályaudvar közelében) Kovács Gáborján és Császár Róbert előadásában. A nagy sikerre való tekintettel, közkívánatra a gyerekek és felnőttek számára is barátságos, romantikus, ámbár néha mulatságos Négylábú kastélyról szóló újabb mesékkel kezdjük az újabb évet. Hallhattok bennük mesélő varázsvirágokról és egy régi városról, a Négylábú kastély néha ötnek tűnő négy lábáról, valódi és elmondhatatlanul hosszú nevének a misztériumáról, a termeiben és szobáiban néha folytonosan eső esőről, arról, hogy időnként miért táncolt mindig, hogyan csendülnek össze a tornyai gyönyörű zenével az évszakok érkezését köszöntő ünnepek reggelén, a titokzatos nyelveket beszélő öregúr könyveiről és a brzamuz nyelvről, a füstös kis sárkányokról, azokról az emberekről, akik a tornyán égbe akarnak mászni és a hullott levelekről. Ha eljöttök még sok minden másról is… Ráadásul a tornyok tényleg összecsendülnek!
A kelta mitológiával rokon ószirmi mesevilág és zenéi szólalnak meg magyar nyelven 10 évestől 100 éves korig. Zene- és mesehallgatás közben lehet halkan duruzsolni, ételeket, italokat fogyasztani, sőt, ahogy régen a fonókban, kukoricafosztókban tették mesélés közben, lehet szőni, fonni, kötni, horgolni, kukoricát fosztani és egyéb halk és hasznos tevékenységet végezni.
(Köszönjük a tetszésnyilvánításaitokat és a megosztásaitokat, ezzel segítitek, hogy minél több ember tudomást szerezhessen az estjeinkről. A képek mellett a meséket és az énekeket is feltölthetnénk a világhálóra, de egyelőre hiszünk abban, hogy a mesék és a dalok a közös együttlétek idején töltik be igazi szerepüket. A mesemondás közös műfaj, a mesélő – jó esetben – a hallgatóival együtt alakítja a szövegeket. A reakciók, visszajelzések segítik előhoznia a rejtett tartalmakat, számára korábban ismeretlen lehetőségeket is. Bevallom, lehet, hogy ódivatúan, de hiszünk a műfaj ilyen formában történő tovább éltetésében – ne kelljen rémüldöznöm, hogy feltámasztásában. EZÉRT (IS) VÁRUNK MINDENKIT SOK SZERETETTEL!)


Egy Erdélyben a 17. században született titokzatos kódex ma is frissen
szóló meséit hallhatjátok.
AzÁlomrabandzsítószemű-böhömödve-töpörödött-magadfajta-legénykéről, Tücsökről, a vándorzenészről, Méhéről, a szerelmes virágvándorról, Koldáról, a Téli sark úrnőjéről, Hexerich von Kelchblattról (a szirmok vidéki varázslóról). Egy különös, szinte posztmodern a képekben megírt világról: “a Szópusztáról, Városhelyről, a Szél-nélküli-erdőről, a Fű hegyének szigetéről, Sziromságról és Ószirmiről, a kettő között álló soha el nem készülő házról, a házban álló lassan körbeforgó lapú asztalról, és mindehhez madárrajzokba rejtett dallamok szólnak:A Rigmadár balladája, a Hegyek csontján avarhalom, a Csodafényt tajtékzó paripa, a Tavaszi eső mosdat engem, az Álmoldhossz elillő sutár pamaszfiű (és még sokan mások).”
További alkalmak ugyanitt, havonta egyszer, mindig péntekenként.
Hogy fel tudjatok készülni: a következő mesélés itt február 10-én lesz!
Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2018 január 12

Részletek

Dátum: 2018. 01. 12.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: