KONCERT és KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KONCERT és KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

LÁNCSZEMEKGULYÁS TAMÁS fotói BECSEY ZSUZSA szövegeivel

– megnyitja: MÁRTON LÁSZLÓ író, közreműködik: ÁGOSTON BÉLA szaxofonon –

 

 

“Magunkról röviden annyi, hogy ez a kiállítás a Láncszemek 2008 decemberében megjelent könyv továbbdolgozása, újabb fotók és szövegekkel. Jómagam képző- és médiaművész, animációs rendező, tanár, Tamás magát úgy aposztrofálja, hogy „outsider”, különben környezetvédelmi szakemberként dolgozik, amikor nem fotózik. A történet úgy kezdődött, hogy a dokk irodalmi honlapon rám talált, és megkért ismeretlenül, hogy lenne-e kedvem lektorálni a készülő könyvét. A két év alatt ezek az anyagok születtek. A munkák oroszlánrészét magam végzem, mind a könyv szerkesztését, fotók válogatását és kezelését, a szövegeimmel összedolgozást, nyomdára előkészítésig, s azon túl, gyakorlatilag mindent. Zalaegerszegi születésének köszönhetően viszont a könyv elkészüléséhez szükséges pályázati pénzt ő szerezte.

Hogy mivel foglalkozunk? Én szeretném két nyomdára előkészített saját könyvemet végre kiadni (rajzaimmal illusztrált önéletrajz ihletésű vers- és mesekönyvek), kiadót keresek. Közben írogatok, rajzolok, filmezek, tervezem a harmadik könyvemet, a naplóregényt. Munkanélküli vagyok, teljes munkaidőmben alkotok. Tamás is készül újabb könyvéhez fotóanyagot gyűjteni.”

Végül a Láncszemek könyv és kiállításhoz mottó:

„Gulyás Tamás Láncszemei sejtetik, hogy világa egy visszafogott, csendes, letisztult látásmód, mintha a dolgok egy-egy múló, s egyben örökkévaló pillanatából idézett utóhang rögzülne. Tartózkodó, egyszerű, dísztelen. Mértéktartó színei a fekete-fehérből nyitnak a hideg-meleg finom árnyalataiba, barna és kékbe, majd tárulkoznak ki egészen. Tamás arca két egymás távolságában is összenyugvó pont egyensúlya között talál kifejezésre.” BZs

Becsey Zsuzsa, 2010. január 5.

A kiállítás megtekinthető: 2010. február 5.

A kiállítás létrejöttét az NKA Képzőművészeti Kollégiuma támogatta (www.nka.hu)

A belépés díjtalan.

2010 január 15

Részletek

Dátum: 2010. 01. 15.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: