KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

Az Ab Ovo Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

OLÁH GÁBOR: HOSSZÚ ÉLETE TITKA című kötete
– a szerzővel Mélykúti Ilona beszélget, a regényből részleteket olvas: Székhelyi József színművész –

Idézet a könyvből:
„Ebben az egészben találhatók majdnem valós dolgok, de többnyire csak olyasmik, amiket én valósnak hittem, és amikről még ma is azt hiszem, hogy valósak, pedig csak láttam, csak hallottam, csak ízleltem, csak tapintottam. Vannak benne olyanok is, amiket álmodtam, azok egészen biztosan valósak.…Minél többen mondjuk el a tényekről a saját elferdített változatunkat, annál kuszább lesz az eredmény, és még mindig sokkal szimplább, mint az eredeti. Csak azt ne tegye hozzá senki, hogy ez meg az az igazság, vagy azt, hogy pontosan úgy történt, ahogy ő állítja. Mutasson nekem valaki egy embert, aki képes pontosan, hűen leírni csak a tegnapi napot vagy az előző órát.
Vegyük úgy, hogy ez egy útinapló, egy fiú barangolása apja életének ösvényein és Amerika útjain egy adott időben.„
„Azoknak, akik az első és az utolsó mondat olvasása alapján alakítják ki egy kötetről a véleményüket, és jó esetben hozzávesznek egyet a könyv közepe tájáról is, segítek. Megnőttél, így kezdődik az első mondat és a könyv utolsó szava: szerint. Valahol a könyv közepe táján akad egy ilyen szó: papírpohár. Ez többször is előfordul. De van egy másik is: Dib-dáb-dib-dábdábdáb! Ezt az utóbbit egy fénykép hátoldalára írta a könyv egyik szereplője.”


Oláh Gábor

Oláh Gábor (1938, Tapolca) Balázs Béla díjas filmrendező. Megközelítőleg 60 játékfilmet, dokumentumfilmet, televíziós műsort készített. Tűzzománc és fotó kiállításaival külföldön is többször szerepelt. 2003-tól szépirodalmi tevékenységet folytat: novellái, regényrészletei rangos irodalmi folyóiratokban jelennek meg, hangjátékait a Bartók Rádió rendszeresen bemutatja. Dokumentumfilmjei pl: Kíváncsiság (1965), Társbérlőnk az ecetfa (1972), Szombat 14 óra 10 perc (1972), Gettó (1974), játékfilmjei pl.: Fogjuk meg és vigyétek (1978), Cikász és a hallópálmák (1989), hangjátékai pl.: Telkemen az Erzsébet híd, Utasok, Sötétkamra, Paprikás Marcsa, regényei: Ígéret (Tevan, 3003), Gumikötél (Noran, 2006), Guga, Az ítélet nem jogerős (Novella, 2009), Katóka (Novella, 2009), Díszbogár (2011), Holnap más leszek (2012), Ahogy megcsillan (2012), Ne nézz a harmonikásra (2015).
A belépés díjtalan.

2015 június 01

Részletek

Dátum: 2015. 06. 01.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: