KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ

A Kortárs Kiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

JÁSZ ATTILA: BELSŐ ANGYAL című verskötete
– a Szerző felolvas, közreműködik Rákóczy Anna fuvolán –

A Szerző felolvas az új kötetből, közreműködik Rákóczy Anna fuvolán,
besegít Johann Sebastian Bach.

A legszebb magyar költő – súgta fülembe a kollegina a Művészetek Völgyében, amikor Jász Attilával találkoztunk. Igazi jász, harcosok ivadéka, az egyik legnagyobb, legmagasabb magyar költő – jegyezte meg barátom, akinek az ismeretséget is köszönhetem. Ő Csendes Toll? – kérdezte a mellettem ülő az irodalmi esten.
A legszebb, legnagyobb magyar indián író, költő /…/ Daliás termetén, a rendezvényeken tanúsított visszafogott, mégis erőteljes személyes jelenlétén túl a legtöbben mégis írásai, szerkesztői és kultúraszervező tevékenysége miatt szerethetik Jász Attilát. És ez teljesen rendben van így. Hiszen Xantusiana című verses regényével a 19. századi magyar utazónak és természettudósnak, Xantus Jánosnak 2007-ben ő adott új életet. Mint ahogy Csendes Toll is neki köszönhetően tud beszélni „A-Z örökké valóságról”. Verseinek segítségével megérinthetjük Isten bőrét, felébreszthetjük az Alvó szalmakutyákat, de egy-egy pillanatra megláthatjuk saját Belső árnyékunkat is. És az előbbi mondatba rejtett kötetcímeken túl Jász Attila az esszék és a gyerekversek mestere is, aki bátran nyúl a múlthoz, hogy valami újat hozzon létre belőle. Elég csak linkelnünk a szárnyas csiga. átiratok. myth & co című vállalkozásának néhány darabját.
Jász Attila azon alkotók közé tartozik, akiknek költészete, prózája, szerkesztői és kultúraszervező tevékenysége kikezdhetetlen. Díjait nem támadják, hanem szaporítják. Jász Attila nem politizál, mégis annyit foglalkozik korunkkal, mint kevesen. Néha indiánná változik, hogy így tekintsen végig a magyar prérin. Amit ott talál, azt megtisztítja, felemeli, életet lehel bele. Jász Attila a magyar kultúra indiánja, sámánja, papja, akire nagy szüksége van a magyar irodalomnak, hogy lélek és a szellem egyensúlyban legyen költészetünkben.
Isten éltesse sokáig!
Boldog Zoltán szövege nyomán, Irodalmi Jelen
A kötet a helyszínen megvásárolható, a Nyitott Műhely javára.
Szeretettel várunk mindenkit!
A belépés díjtalan.

2019 április 27

Részletek

Kedzés: 2019. 04. 27. – 18:00
Vége: 2019. 04. 28. – 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: