KÖNYVBEMUTATÓ ÉS KÖNYVÁTADÁS // 4 NAPON ÁT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖNYVBEMUTATÓ ÉS KÖNYVÁTADÁS // 4 NAPON ÁT

ERDÉLY MIKLÓS MONOGRÁFIA
– szerző: Kőhalmi Péter –

Szeretettel várunk mindenkit az Einspach Fine Art & Photography támogatásával megjelenő Erdély Miklós monográfia megjelenésének hetén, december 6. és 9. között a galériában. A mű szerzője, Kőhalmi Péter keddtől péntekig 14.00 és 18.00 óra között személyesen adja át az előjegyzett könyveket, illetve beszélgetésre invitálja az érdeklődőket.
Erdély Miklós művekben és műfajokban gazdag életművéről máig nem jelent meg átfogó monográfia. Kőhalmi Péter tizenöt éven át tartó kutatása nyomán állt össze ez a hiánypótló kötet.
„Erdély Miklós életműve túlmutat a művészettörténeti összefüggések hálóján: egy ennél jóval tágasabb térben, az egyetemes kultúra kontextusában lehet őt elhelyezni. Ennek ellenére a halála óta eltelt harminchat évben, habár nagyobb erőfeszítések történtek életművének interpretációja körül, az œuvre egészét átfogó munka mégsem született. Róla írva ezért nem tehetem meg, hogy megkerüljem a kérdést: mégis, miért alakulhatott ez így? A kérdésre adható válaszom nagyon is egyszerű: erről feltehetően maga Erdély Miklós „tehet”. Erdély Miklós, a szakadatlan megújuló, zavarba ejtően sokrétű munkásságával, valamint azzal, hogy életművével ismerkedve nem elegendő az alkotásait sorra vennünk, azokat csakis a gondolataihoz közelebb kerülve lehet együtt látnunk. Mert Erdély legalább annyira volt gondolkodó, mint képzőművész.”
Kőhalmi Péter
További információ és előjegyzés: www.erdelymiklos.com
Tillmann József recenziója: https://artportal.hu/…/magasabb-szinten-kohalmi-peter…/
A belépés díjtalan.

2022 december 08

Részletek

Dátum: 2022. 12. 08.
Időpont: 19:00 - 22:30