KÖZLEMÉNY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KÖZLEMÉNY

Sokaknak elmondtam már: mind a külső körülmények, mind pedig az én személyes lehetőségeim szempontjából végképp folytathatatlanná vált a Műhely jelenlegi formában való működtetése. Sokáig sikerült elfedni az ez irányú változtatások szükségét, mert mindig jött valamilyen egyszeri segítség. De életveszélyes a továbbiakban erre hagyatkozni, biztosabb alapok kellenek.

A külső körülmények változásában a legfontosabb, hogy pályázatok útján elérhető támogatásokhoz már alig jutunk hozzá, s ha mégis, azt teljességgel magára a projektre kell költenünk, rezsiköltségekre szinte semmi nem fordítható. (Mesebeli időszak volt, amikor a MASZRE pályázatokból kitelt az évi közüzemi számlák jó része.) Az én személyes lehetőségeimről csak annyit: végletesen elfáradtam ez alatt a 14 év alatt, a szervezetem most már egyfolytában jelzi, hogy azt az összetett feladatkört, ami a Műhely működtetésével jár, tovább már nem tudom ellátni a számotokra megszokott – és önmagamtól elvárt – minőségben. A legfájóbb, hogy néha már annak sem tudok maradéktalanul örülni, amiről pontosan tudom, milyen nagyszerű és kivételes itt a Műhelyben. (Végképp személyes szál, de mégsem titkolhatom: elmúlt év október 5-én, a Műhely konszolidációjának fejében végkép lemondtam arról, hogy egyetlen vagyontárgyam, valamikori Maros utcai lakásom árát visszaszerezzem.)

A Büfé bérbeadása egyszerre orvosolhatja e két problémát. A befolyt bérleti díj nagyrészt fedezné a rezsiköltségeket, rólam pedig leszakadna az, ami mindig is a legnehezebb volt: napról napra gondoskodni a Műhelybe járók nagy családjának étellel, itallal történő ellátásáról. Hangsúlyozom, csak az ételről és az italról van szó! Tudom, nem kevés ez, de minden másban, ami hozzám kapcsolható, maradok, sőt… Reménnyel tölt el, hogy végre rendesen elláthatnám a programszervezéssel, a honlap építésével, a hírveréssel, vagy pl. az egyéb teendőkkel (technika, archiválás, karbantartás) járó feladatkört (mindez önmagában teljes embert kíván), s hogy talán még eredeti mesterségemre is juthat idő (egyre olthatatlanabbul hiányzik a bőrrel való foglalkozás, a tanítás, stb.).

A büfét a Napvölgyi Kft veszi át a jövő héttől. Hétfőn elkezdődnek az engedélyekhez szükséges átalakítási munkálatok. Újra el kell mondanom, hogy mi eddig teljességgel a zavarosban halásztunk. Sem italmérésre, sem pedig a főzésre nem volt engedélyünk – az Onkológia közelsége miatt mindig is reménytelen volt, hogy ezeket megkapjuk. Ők itt a közelben, a Mészáros utca 10-ben már működtetnek egy vendéglátó helyet (az egykori Kovács étterem helyén), vagyis rendelkeznek a szükséges papírokkal, csak ki kell terjeszteni ezek hatályát a Műhelyre is (sokkal járhatóbb útnak mutatkozik). Beszállítóként szerződnek velünk, így az étterem kínálatának egy része folyamatosan megjelenne nálunk, februártól pedig – ahogy az átalakítások lezajlanak – már délben kinyitna a Műhely, s ebédelni is lehetne. Kibővülne az italkínálat: terveik szerint kisebb birtokokon kifejezetten minőségi borokat termelő gazdákkal vennék fel a kapcsolatot, a kávé kínálatát illetően pedig a piacon ma elérhető legmagasabb minőséget szeretnék meghonosítani a Műhelyben.

A legfontosabb mégis: számukra ugyanúgy alap az esti programok sérthetetlensége. Tehát ez időben továbbra is előadóhely leszünk, s csak előtte (esetleg utána újra) vendéglátóhely. A most készülő szerződés első pontjainak egyike lesz ez.

A január nagy része így minden bizonnyal átmeneti időszak lesz, épp ezért jóval kevesebb programot kínálunk erre az időszakra.

Bízom benne, hogy minden változás, minden kényszerűség ellenére sikerül megőriznünk azt, ami a Műhelyt eddig is éltette: az idejárók szeretetét.

Mindenkit vár (ma este utoljára a régi felállásban): Fintalaci /2014. január 3./

2014 január 03

Részletek

Dátum: 2014. 01. 03.
Időpont: 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: