KUTYAPÁRT NÉPFŐISKOLA // CIVILSÉG ÉS POLITIKA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

KUTYAPÁRT NÉPFŐISKOLA // CIVILSÉG ÉS POLITIKA

RÉSZVÉTELISÉG? RÉSZVÉTEM!! II. rész
A helyi nyilvánosságról és a lokálpatriotizmus pszichológiájáról
– előadók: Péterfi Ferenc (közösségfejlesztő, KÖFE) és Gutjahr Zsuzsanna (önkormányzati delegált, C8) –

Péterfi Ferenc, közösségfejlesztő: HELYBEN, NYILVÁNOSAN
Mi az a helyi nyilvánosság, és miért fontos egy közösség, vagy a társadalom életében? Milyen alkalmas közösségi tereink, helyi csatornáink vannak, ahol ez meg tud valósulni? Mik azok a jellemző körülmények, amik hátráltatják, gátolhatják ezt? Hogyan foglalkoznak ezzel tudatosan a közösségfejlesztők?
Előadónk közösségfejlesztőként a helyi részvétel fejlesztésében kulcsfontosságú szerepet lát a helyi nyilvánosság számára, ezért nagyon fontosnak tartja, hogy ezzel szakszerűen foglalkozzanak.
A társadalmi diskurzus helyi csatornái, különösen a közösségi terei a legtöbbször hiányoznak – ezek tudatos és közös kiépítése nagy előrelepéseket jelenthet a helyi nyilvánosság fejlesztésében.
Gutjahr Zsuzsanna, önkormányzati civil delegált: A LOKÁLPATRIOTIZMUS PSZICHOLÓGIÁJA
Mi az a lokálpatriotizmus? Terhelt-e ez a kifejezés, mindenkinek mást jelent-e?
Mi köze van a közösségfejlesztéshez, a helyi identitás kialakulásához?
Milyen emberi, környezeti, történelmi tényezők formálják a lokálpatriotizmust, és hogyan? Hogyan függhet ezzel össze az önkormányzati vagyonhasznosítás témája?
Előadónk a VIII. kerületben a tulajdonosi bizottság civil delegáltja, a Tűzfalon túl helytörténeti csoport egyik alapítója. Önkormányzati munkája során előbb a vagyongazdálkodás bugyraival
ismerkedett, az önkormányzati tulajdonú ingatlanok hasznosítási korlátaival és lehetőségeivel. Felismerve a közösségfejlesztés és a lokálpatriotizmus szerepét ebben a kérdésben figyelme a helyi
identitás kérdésköre felé fordult. Jelenleg kulturális örökség tanulmányokat folytat, ahol célja a helyi identitás kialakulásának kutatása.
REGISZTRÁCIÓ: https://forms.gle/YsUpaitUuzqsAV1a7
A belépés díjtalan. (De minden támogatást köszönettel fogadunk.)

2023 április 24

Részletek

Dátum: 2023. 04. 24.
Időpont: 18:00 - 21:00