LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

A Gryllus Kiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelenik a

 

GÖNCÖLSZEKÉR: MINDEN PERC ITTHAGY című lemeze

 

 

…útitársuk lesz Kas Bence, valamint az Oriolus kórus női karának tagjai

 

Minden perc itthagy – a Göncölszekér együttes Gryllus Kiadónál megjelenő nagylemezének bemutató koncertje a Nyitott Műhelyben. A nyár első napján a szél könnyű lesz, vagy hűvös, a táj különös, a költő bohóc, vagy proletár, a kurva fekete, a hangulat pedig forró, mert a szerelemből fakad minden, ha bizsu is.

 

 

Pozsonyi úti fák alatt

 

 

A Budapesten működő Göncölszekér együttes a kortárs, azon belül is a közép-európai, városi költészetet tette profilja meghatározó elemévé, s e tekintetben a versmegzenésítő együttesek között egyedinek számít. A ma élő költők verseiből élő zenét varázsol, a koncertjeiken fölbukkanó holt költők versei pedig maivá válnak előadásukban. Ahogy Radványi Balázs írta, az együttes tagjai elszántak “a mai kor letapogatásában, a tipikus városi dalok interpretálásában”, és közben szoros kapcsolatot tartanak fenn a kortárs kultúra áramlataival.

A kiválasztott versek egyik legfontosabb témája a városi élet és hangulata, ennek megfelelően a zeneileg változatos hangzásvilágot olyan tradíciók is formálják, mint a dzsessz, a sanzon, a blues. A koncerten a zenekar tagjai:

 

Baló András Márton – mandolin, harmonika, bendzsó, harangjáték

 

Barthó Zoltán – akusztikus basszusgitár

 

Erdősi Péter – gitár

 

Fekete Dániel – furulya, koncertina

 

Bejárják a világot Jeruzsálemtől Sárpatakon és Szolnokon át Rómáig és még azon is túl, és mindebben útitársuk lesz Kas Bence, aki addig üti a cint, amíg az (vagy az időjárás) meleg nem lesz, valamint az Oriolus kórus női karának tagjai.

 

Bővebben: http://www.goncolszeker.hu/index.htm

 

http://www.gryllus.hu/main.htm

 

A belépés díjtalan.

2011 június 01

Részletek

Dátum: 2011. 06. 01.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: