OLÁH KÁLMÁN KLUB

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

OLÁH KÁLMÁN KLUB

TIM RIES és OLÁH KÁLMÁN

 

 

Ebben az évadban, kéthavi rendszerességgel, két remek magyar jazzista klubjai váltják majd egymást az adott hónap egy-egy csütörtökén, itt, a Nyitott Műhelyben: Juhász Gábor gitárduó sorozata, ill. Oláh Kálmán duó-, trió-formációi. (Egy szólókoncertben is reménykedünk…)

Kálmán a következőt mondta egyik itteni koncertjét követően: Laci, értsd meg, én a Műhelyben tudok igazán kibontakozni! Sokszor gondoltunk már korábban is arra, hogy Kálmánt meg kellene nyerni, hogy rendszeresen szerepeljen a Műhelyben. E mondat elhangzásával bizonyossá vált: szándékaink fedik egymást.

 

Tim Ries sokoldalú szaxofonista és zeneszerző. Olyan jazzmuzsikusokkal dolgozott együtt, mint Phil Woods, Tom Harrell, Al Foster, John Patitucci, Dave Liebman, Danilo Perez, Maynard Ferguson, Red Garland, Badal Roy, Maria Schneider és Donald Byrd. Nagyszabású The Rolling Stones Project nevű zenei vállalkozásában kiváló jazz hangzások teszik különössé, gazdaggá és ütőssé a klasszikus Rolling Stones számokat. A 2005-ben kiadásra került első album hatalmas sikert aratott a zenekritikusok és a zenerajongók körében egyaránt. A felvételeken szereplő 25 vendégzenész között megtaláljuk a Rolling Stones tagjait, Keith Richards-t, Charlie Watt-t és Ronnie Wood-ot, s amelyhez Norah Jones, Sheryl Crow, Bill Frisell, John Scofield, Larry Goldings, John Patitucci és Brian Blade is hozzátették a magukét. Második lemezük, a 2008-ban kiadott Stones World című a híres számok világzenével dúsított változatait hozza. Ezen 75 vendégzenész játszik többek között a négy Rolling Stones tag, valamint Milton Nascimento, brazil szupersztárt, Ana Moura, szenzációs fado énekesnő, Sara Baras flamenco tánccsillag és még sokan mások.

 

Oláh Kálmán nemzetközi hírű magyar jazz-zongorista mesterien ötvözi a jazz, a népzene és a klasszikus zene elemeit. Zenei tanulmányait a Bartók Béla Konzervatórium dzsessztanszakán végezte. 1990-ben alapította meg a Trio Midnightot, ezt az újító szellemű dzsessztriót, amely meghozta számára az elismerést, és amelynek köszönhetően rendszeresen lép fel nagyhírű dzsesszfesztiválokon. 1994-ben megalapította az Oláh Kálmán Szextettet, melyben élvonalbeli magyar muzsikusok játszottak, és játszanak ma is. Egyénileg neves külföldi zenészekből álló formációkban is gyakran fellép, előadói sokszínűségét jelzi, hogy szenvedélyesen feszegeti a zene határait, és csillapíthatatlan vággyal keresi az önkifejezés új formáit. Mesterien ötvözi a dzsessz, a népzene és a kortárs klasszikus zene elemeit. Oláh Kálmán 2006. szeptember 17-én Washingtonban a legrangosabb amerikai jazz-zeneszerzőverseny, a Thelonius Monk Jazz Composer’s Competition fődíját vette át. Ezt a díjat a több száz műből kiválasztott egyetlen legjobbnak megítélt kompozíciójáért kapta, melyet a gálaesten Jacky Terrason, John Patittuci és Terry Lyne Carrington adott elő.

 

Tim Ries – szaxofon

Oláh Kálmán – zongora

Barcza Horváth József – bőgő

Balázs Elemér – dob

 

Bővebben: http://www.triomidnight.hu/

 

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2011 november 03

Részletek

Dátum: 2011. 11. 03.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: