PSZICHOANALÍZIS AZ ÉLŐ TÁRSADALOMBAN ÉS KULTÚRÁBAN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

PSZICHOANALÍZIS AZ ÉLŐ TÁRSADALOMBAN ÉS KULTÚRÁBAN

(Az IMÁGÓ EGYESÜLET előadássorozata pszichoanalízisről, tudományról, kultúráról)
GYÓGYÍTÁS ÉS NŐISÉG
– Bemutatkozik a Gyógyító Nők Kutatóműhely és a www.gyogyitonok.lapunk.hu portál


Bálint Katalin, Dr. Borgos Anna, Fülöp Emőke, Dr. Csabai Márta, Gyimesi Júlia, Mucsi Eszter, Székely Zsófia, Dr. Szili Katalin

A terápiás helyzetekben nem csupán orvosként és betegként, terapeutaként és páciensként, hanem nőként és férfiként is jelen vagyunk. Számos tapasztalat és kutatás is bizonyítja, hogy ez befolyásolhatja a terápiás kapcsolatot, a betegséghez való viszonyt, sőt magát a gyógyulást is. Továbbá, manapság több felmérés is foglalkozik azzal, hogy a női szakemberek – főként orvosnők – számára a gyógyító hivatással járó megterhelés, a hivatás és a magánélet összeegyeztetésének konfliktusa komoly egészségproblémákhoz vezethet.
A Gyógyító Nők Kutatóműhely, amely egy intézmények közötti munkacsoport, a nőiség és a gyógyítás összefüggéseinek kutatásával foglalkozik, többféle szempontból. Ezek között kiemelt helyen szerepel a gyógyító női szerep és identitás problémája napjainkban és történeti összehasonlításban; a kérdéskör művészeti reprezentációi; a terápiás kapcsolati mozzanatok; továbbá a stresszel és kiégéssel kapcsolatos összefüggések.
A kutatóműhely tagjai létrehoztak egy honlapot is www.gyogyitonok.lapunk.hu címmel, amely online folyóiratként a témával kapcsolatos írásokat és információkat közöl, továbbá interaktív fórumot kíván biztosítani az érintett szakemberek és laikusok számára.
A műhely tagjai: Bálint Katalin, Dr. Borgos Anna, Fülöp Emőke, Gyimesi Júlia, Mucsi Eszter, Székely Zsófia és Dr. Szili Katalin mutatják be kutatási területeiket, a kutatóműhely vezetője, Dr. Csabai Márta moderálásával.
Belépődíj: 500 Ft

2010 november 15

Részletek

Dátum: 2010. 11. 15.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: