PSZICHOANALÍZIS AZ ÉLŐ TÁRSADALOMBAN ÉS KULTÚRÁBAN (Az IMÁGÓ EGYESÜLET előadássorozata pszichoanalízisről, tudományról, kultúráról)

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

PSZICHOANALÍZIS AZ ÉLŐ TÁRSADALOMBAN ÉS KULTÚRÁBAN (Az IMÁGÓ EGYESÜLET előadássorozata pszichoanalízisről, tudományról, kultúráról)

A DEMOKRÁCIA FELTÁRÁSA
– bemutatkozik a Civil Csoport Műhely –

Célunk, hogy a csoport-pszichoterápiás módszereket alkalmazhatóvá tegyük, a meglévő tapasztalatainkat bevezessük a „civil” szférába az együttműködés, a demokratikus gondolkodás és viselkedés kultúrájának fejlesztése érdekében. A program kis-, közép- és nagycsoport-módszerek integrált rendszeréből áll, amely alkalmas társadalmi szerveződések különböző szintjein megjelenő egyéni reakciók és csoportjelenségek kölcsönhatásainak értelmezésére. A demokratikus működés általános fejlesztése, kultúraközvetítés valamint szervezetfejlesztési célok is elérhetőek a program által. A résztvevőket hozzásegítjük a csoportok működésének mélyebb megértéséhez, az ezzel kapcsolatos érzelmi és intellektuális tapasztalataik bővítéséhez, és javítjuk a csoporthelyzetben alkalmazható problémamegoldó, konfliktuskezelő készségüket. Tapasztalataink szerint mindez segíti a demokrácia tanulását a társadalmi nagycsoporton túl az életünk színtereiként szolgáló kisebb csoportokban is, mint a család, a munkahely, lakóközösség.
A résztvevők a Civil Csoport Műhely tagjai: Barcy Magdolna, Hardy Júlia, Horváth Klára, Terenyi Zoltán Moderátor: Erős Ferenc
Belépődíj: 500 Ft

2013 november 26

Részletek

Dátum: 2013. 11. 26.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: