RÉGI KINCSEK, ÚJ ÉRTÉKEK – A BHKZ Akadémia sorozata III/2

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

RÉGI KINCSEK, ÚJ ÉRTÉKEK – A BHKZ Akadémia sorozata III/2

ANGELUS-ECKHARDT MÁRIA ELŐADÁSA, VALAMINT BESZÉLGETÉS A MÉG
MINDIG KEVÉSSÉ ISMERT LISZT FERENCRŐL

Világviszonylatban kevesen látják át annyira Liszt Ferenc munkásságát, mint Eckhardt Mária. Éppen ezért nagy megtiszteltetés, hogy a BHKZ Edition 2013-ban elindított Liszt Rarities kottasorozatát kezdetektől segíti közreadóként és tanácsaival is. A legújabb kötet megjelenéséhez kapcsolódó előadás távlatba helyezi az életművet, és annak sajátos feldolgozottságát (illetve feldolgozatlanságát…) Illusztráció gyanánt nem csak a címadó darab szólal meg a BHKZ Akadémia nemrég megjelent felvételéről, de néhány igazi ritkasággal is meglepjük örök kortársunk tisztelőit.
A sorozatot szerkeszti, és a műsort vezeti: Gémesi Géza
Miért érdemes velünk tölteni ezt az estét?

– Eckhardt Máriát – a nemzetközi Liszt-kutatás egyik legelismertebb szakértőjét – március 15-én a legmagasabb hazai tudományos elismeréssel, a Széchenyi-díjjal tüntették ki. Ezt is szeretnénk ünnepelni…
– Bemutatjuk a BHKZ Edition Liszt Rarities kottasorozatának legújabb kötetét, az Angelus vonós változatát. Bár Mária ebben épp nem dolgozott, két korábbi kötet közreadását vezette, s egyik következő nagy tervünknek is részese (erről is ejtünk majd néhány szót)
– Rövid előadást is hallunk Tőle, ennek tartalma részben nekem is meglepetés lesz. Kérésem az volt, hogy olyasmiről beszéljen, ami mostanában foglalkoztatja. Annyit árulhatok el, hogy az egyik legjelentősebb Liszt-karmesterről lesz szó.
– Liszt-zenéket is hallhatunk, az Angelus BHKZ-felvételének kivételével ritkaságokat, bizonyítva egyik legnagyobb, ma is modern zeneszerzőnk felé fennálló komoly adósságunkat.
– S végül egy személyes megjegyzés: a mai elkommunikált világban igencsak ránk fér a találkozás egy olyan hiteles személyiséggel, aki minden pillanatban sugározza hivatása iránti elkötelezettséget.
A programsorozat az NKA támogatásával jött létre.
Belépődíj: 800 Ft, vagy tetszőleges összeg, mellyel a Nyitott Műhely működését támogatja.

2018 április 04

Részletek

Dátum: 2018. 04. 04.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: