RIVETTE-FILMKLUB 3.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

RIVETTE-FILMKLUB 3.

a Szerzői Filmklub rendezésében:

 

MICHEL DEVILLE: TITKOS UTAZÁS /…egy film, melyet mintha Rivette maga rendezett volna…/

 

– bevezetés JACQUES RIVETTE álomszínházába, vendégünk: SÁROSI ATTILA filmesztéta, kísérőfilm: Zsemberi Zsófia: Kemény csajok nem álmodnak –

 

 

Rivette maga

 

Titkos utazás (Le voyage en douce) – színes, francia filmdráma, 95 perc, 1980, rendező: Michel Deville, forgatókönyvíró: Michel Deville, zeneszerző: Catherine Ardouin, operatőr: Claude Lecomte, vágó: Raymonde Guyot, szereplők: Dominique Sanda (Hélčne), Geraldine Chaplin (Lucie), Jacques Zabor (Denis), Cécile Le Bailly (Marie), Jacqueline Parent (Mathilde)

 

 

Deville filmje és Rivette között alapvetően az a kapcsolat, hogy teljesen Rivette-stílusban van elkészítve. Ha látni fogják a filmet és ismerik legalább egy kicsit Rivette-et, akkor világos lesz a párhuzam… /Pentelényi László/

 

 

A férjével folytatott veszekedés után, Lucie a barátnőjéhez megy. A férfiak és az aggodalmak miatt, a fiatal nők elhatározzák, hogy kipihenik magukat. Együtt elmennek délre – Provánszba. Az öt napos kirándulás alatt sok érdekes emberrel találkoznak, a múltról, a házassági árulásokról, a hűségről és a barátságról beszélgetnek. Felfedezik, kik ők valójában és tudják már, hogy mi számít az ő életükben. Mindketten teljesen kicserélődve érkeznek vissza… Michel Deville filmjének kétségbevonhatatlan értékei a finoman felvázolt női portrék, Dominique Sandy és Geraldine Chaplin nagyszerű szerepe, ugyanakkor Provánsz szép látképei.

 

 

 

Kemény csajok nem álmodnak – színes, magyar játékfilm, 2010, rendező: Zsemberi Zsófia, forgatókönyvíró: Zsemberi Zsófia, operatőr: Blaumann Edit, díszlettervező: Klimó Péter, jelmeztervező: Rátkai Dávid, gyártásvezető: Sipos Anna, szereplők: Zsemberi Zsófia (Álmodó), Petrik Andrea (Lány), Nedeczky Dóra (Nővér), Hermann Gábor (Parkőr)

 

Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2011 május 06

Részletek

Dátum: 2011. 05. 06.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: