SZABADELVŰ ESTÉK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

SZABADELVŰ ESTÉK

A SZÉLSŐJOBB ELŐRETÖRÉSE A MAGYAR KULTÚRPOLITIKÁBAN?

 

– vendégeink: Bozóki András, Végső Zoltán és Závada Pál, moderátor: Derdák András –

 

 

Bozóki András 1983-ban szerzett jogi, 1985-ben szociológusdiplomát. Tanított az ELTE jogi karán, a Szociológiai Intézetében, a Közgazdasági Egyetem Rajk szakkollégiumában, valamint amerikai diákokat oktatott a Közgazdasági Egyetemen. 1993-ig volt Fidesz-tag. Számos politika- és ideológiatörténeti munka mellett 2002-ben publikált egy Fidesz-monográfiát is.1989-ben alapítója volt a Magyar Narancsnak, 1989-92 között a lap szerkesztője, 1992-96 között főmunkatársa. 2005 februárjától a 2006-os választásokig volt Gyurcsány Ferens kormányának kultúrális minisztere.

Végső Zoltán zenekritikus – .írásait hosszú évek óta az Élet és Irodalomban és a Népszabadság hasábjain publikálja, de cikkeivel számos internetes portálon is találkozhatunk, így pl. a revizor.hu-n. Fő érdeklődési területe a kortárs zene ésa jazz, ill. ezek határterületei – de a zenei közélet jelenségei, tágabban véve a kultúrális jelenségek társadalmi vonatkozásai egyaránt érdeklik.

Závada Pál író, Tótkomlóson született. Közgazdaságtant és szociológiát tanult, dolgozott egyetemi oktatóként és szociológusként, jelenleg a Holmi folyóirat prózarovat-szerkesztője. Első könyve, a Kulákprés című szociográfia 1986-ban jelent meg, novelláskötete, a Mielőtt elsötétül 1996-ban. Egy évvel ezután adta ki a Magvető Jadviga párnája című nagyregényét, amely azóta is az egyik legnagyobb könyvsiker Magyarországon. 2002-ben, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelent meg Milota című különleges családregénye. A fényképész utókora címmel látott napvilágot harmadik regény, amelynek központi témája ismét a hűség. Az Idegen testünk címet viselő – legutóbb megjelent – regény egy pesti fényképész-műterembe vezeti olvasóit, 1940 szeptemberébe.

 

 

 

Moderátor: Derdák András, a Párizsi Magyar Intézet volt igazgatója

 

A belépés díjtalan.

2011 október 28

Részletek

Dátum: 2011. 10. 28.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: