SZÖVEG és ZENE 4. / WORDS and MUSIC 4.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

SZÖVEG és ZENE 4. / WORDS and MUSIC 4.

LAZÍTS A SZÍV KANTÁRJÁN
– szemelvények BOGNÁR PÉTER poétai munkáiból –Szöveg – Bognár Péter
Zene – Bolcsó Bálint, Márkos Albert, Tijana Stanković, Szőcs Márton és Szőcs Kristóf
Ez immár a negyedik Szöveg és zene című előadásunk lészen, melyen elhangoznak részletek Bognár Péter poétai munkáiból improvizált zenei körítéssel.
Bognár Péter legújabb verseskönyvében iskolás kori füzetét találja meg és dolgozza át: a költői játék azonban nem csak szellemes versekre, de valódi számvetésre is alkalmat ad. Míg a szerző Bulvár című könyve a sajtó, A rodológia rövid története pedig a tudomány nyelvét sajátította ki, A fényes rend a gyerekkori irományok hangját imitálja. A gyerek, aki ezekben a versekben megszólal, – leginkább a János vitéz hatására – már szeretné önmagát megfogalmazni: ám még nem tudja, hogy ez hogyan és miképpen (nem) lehetséges. Ezt csak a felnőtt tudja, aki valóban hangot ad ezeknek a szövegeknek: így lesz A fényes rend egyszerre felszabadult játék és melankolikus megtorpanás, amely meggyőzően bizonyítja, hogy Bognár nemzedékének egyik legfontosabb alkotója.


Valuska Gábor fotóját a Könyvesblogról ‘húztuk át’, a költő itt még első verseskötetével pózol (pedig akkor bizony már megvolt a második, a Bulvár, melyre 2011-ben Petri-díjat kapott)

Bognár Péter (1982, Budapesten) alap- és középfokú tanulmányait a Pesthidegkúti Waldorf Iskolában végezte. Az érettségi után az ELTE magyar és összehasonlító irodalomtudomány szakos hallgatója, majd ugyanitt elvégzi az Irodalomtudományi Doktori Iskola Európai és Magyar Reneszánsz Doktori Programját. Versei 2003 óta jelennek meg nyomtatásban, első kötetét (Sajna–sebaj, 2005) a Kláris Kiadó adta ki. A Magvető Kiadónál megjelent művei: Bulvár (2012), A rodológia rövid története (2015), A fényes rend (2017).
Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)
2017 június 29

Részletek

Dátum: 2017. 06. 29.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: