TÉMA ÉS VARIÁCIÓK – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

TÉMA ÉS VARIÁCIÓK – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

FELLINI: 8 ÉS 1/2

8 és ½ /Otto e mezzo/ – olasz filmdráma, 132 perc, 1963, rendező: Federico Fellini, író: Federico Fellini, Ennio Flaiano, forgatókönyvíró: Federico Fellini, Ennio Flaiano, Tullio, Pinelli, Brunello Rondi, zeneszerző: Nino Rota, operatőr: Gianni Di Venanzo, jelmeztervező: Piero Gherardi, producer: Angelo Rizzoli, látványtervező: Piero Gherardi, vágó: Leo Cattozzo, szereplők: Guido Anselmi – Marcello Mastroianni, Claudia – Claudia Cardinale, Luisa Anselmi – Anouk Aimée, Carla – Sandra Milo
Guido, a filmrendező visszavonul egy magánklinikára, szeretne elbújni a világ elől, ám minden kísérlete kudarcba fullad. Nemcsak felesége és szeretője üldözi folyvást, hanem az a rengeteg ember is, aki tőle vár újabb munkát, egy következő, lehetőleg ismét nagy sikerű filmhez. A zseniális ötlet várat magára, helyette álmok, gyerekkori szorongások gyötrik. Képzeletében elvonulnak mind a nők, akik valamilyen szerepet játszottak az életében.


A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
További alkalmak:

április 4.: Rob Marshall: Kilenc
május 2.: Woody Allen: Csillagporos emlékek
június 6.: Bob Fosse: Mindhalálig zene
Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Votisky László)

2018 március 07

Részletek

Dátum: 2018. 03. 07.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: