20.00 SZERELEM, AZ MI?

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

20.00 SZERELEM, AZ MI?

KELECSÉNYI LÁSZLÓ FILMKLUBJA
FRANCOIS TRUFFAUT: A FÉRFI, AKI SZERETTE A NŐKET

Kelecsényi László

Folytatódik, vagy inkább újra kezdődik Kelecsényi László filmklubja.

A cím is más, mint korábban: SZERELEM, AZ MI? Godard egyik filmjében teszi föl ezt a kérdést. Ezen az estén Truffaut egyik alkotásával válaszol erre.

A férfi, aki szerette a nőket (L’ homme qui aimait les femmes) – színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték, 119 perc, 1977, rendező: François Truffaut, forgatókönyvíró: Michel Fermaud, Suzanne Schiffman, François Truffaut, zeneszerző: Maurice Jaubert, operatőr: Néstor Almendros, látványtervező: Jean-Pierre Kohut-Svelko, vágó: Martine Barraqué, szereplők: Charles Denner (Bertrand Morane), Brigitte Fossey (Genevieve Bigey), Nelly Borgeaud (Delphine Grezel), Leslie Caron (Vera), Geneviéve Fontanel (Helene), Nathalie Baye (Martine Desdoits)
A női lábak teremtik meg a világ harmóniáját – vallja a film főszereplője, aki egy kicsit Don Juan és Casanova keveréke. Mégis mintha mellékszereplő lenne a saját életében. Egy szorongó szoknyavadász. Messziről csodálja a nőket, vágya nem is szexuális természetű, sokkal inkább a rajongás mozgatja. Nagy kár, hogy Stendhal nem láthatta ezt a Truffaut-filmet!

Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2013 május 14

Részletek

Dátum: 2013. 05. 14.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: