A KEDVENCEK KÖZÜL – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A KEDVENCEK KÖZÜL – HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA

BLAKE EDWARDS: ESTÉLY HABFÜRDŐVEL

 

Estély habfürdővel /The Party/ – rendező: Blake Edwards, író: Blake Edwards, forgatókönyvíró: Blake Edwards, Frank Waldman, Tom Waldman, zeneszerző: Henry Mancini, operatőr: Lucien Ballard, jelmeztervező: Jack Bear, producer: Blake Edwards, látványtervező: Fernando Carrere, vágó: Ralph E. Winters, szereplők: Hrundi V. Bakshi – Peter Sellers, Michelle Monet – Claudine Longet, Nanny – Jean Carson, Balerina – Natalia Borisova, Janice Kane – Corinne Cole, Rosalind Dunphy – Marge Champion, Bernard Stein – Al Checco
Kietlen, sziklás, dombos vidék. Néhány turbános indiai katona bujkál a sziklák között… Egy film utolsó jelenetének felvétele folyik. Ám Hrundi V. Bakshi, az ügyetlen statiszta véletlenül rálép a robbanókészülékre, s az erődítmény idő előtt repül a levegőbe. Ezzel pedig végérvényesen meghiúsítja a filmesek munkáját. A rendező értesíti a film producerét, aki a bajkeverő statiszta nevét véletlenül az aznapi partira meghívandó vendégek listájára írja. És persze így a partin is biztosított a sok bonyodalom.


A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Votisky László)

2016 május 20

Részletek

Dátum: 2016. 05. 20.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: