A KÖNYV UTÓÉLETE

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A KÖNYV UTÓÉLETE

Felolvasó estek (délutánok) a Szépírók Társasága, a Könyv Utóélete Program keretében, a Sotéria Alapítvánnyal együttműködésben, havi egy alkalommal neves íróink, költőink szerepeltetésével.

Vendégünk: DRAGOMÁN GYÖRGY
– beszélgetőtárs: Ménes Attila –

Ez a program öt éves múltra tekinthet vissza, vendégeink valának pl. Erdős Virág, Garaczi László, Mesterházi Mónik, Németh Gábor, Szabó T Anna, Tóth Krisztina, stb. A beszélgetős, felolvasós irodalmi délutánok moderátora Ménes Attila. Ezen az estén (a Nyitott Műhelyben másodszor) Dagomán György korábbi és újabb munkáiból olvas föl.
Dragomán György 1973-ban született Marosvásárhelyen. 1988 óta él Magyarországon. A kivándorlás után négy évig Szombathelyen lakott, ott járt gimnáziumba és ott ismerte meg a feleségét, Szabó T. Annát. Fiatalon, huszonkét évesen nősült meg. Két fia született, Gábor és Pál. Írni tizenhárom évesen kezdett. Az ELTE-re angol és filozófia szakára járt (közben tagja volt az Eötvös József Collegiumnak és Láthatatlan Kollégista is volt). Végül a filozófiát három év után abbahagyta. Az angolt elvégezte, sőt a három éves PhD képzést is, közben öt éven át írta a A pusztítás könyvét, amely 2002-ben jelent meg. Ezt követte 2005-ben a Magvetőnél közreadott második regény, A fehér király, amely világszerte harmincnál is több nyelven megjelent, köztük németül, angolul, norvégül, hollandul, bolgárul, szerbül, lengyelül, szlovénul, finnül. A regényből 2015-ben Alex Helfrecht és Jörg Tittel filmet forgatott.Írásait közölte a Holmi, a Mozgó Világ, a Jelenkor, az Élet és Irodalom, az Alföld, a Népszabadság és a Kritika. Megjelent műfordítása Samuel Beckett: Watt című regénye.
A Magvető Kiadónál megjelent művei: A fehér király (2005, 2014), Máglya (2014), A pusztítás könyve (2015), Oroszlánkórus (2015)
A program az NKA támogatásával jött létre.
A belépés díjtalan.

2018 március 28

Részletek

Dátum: 2018. 03. 28.
Időpont: 17:00 - 19:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: