ANALÓG KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ANALÓG KÖNYVBEMUTATÓ

FEHÉR ENIKŐ: AZ ANALÓG EMBER
a szerzővel Smid Róbert irodalom- és kultúratudós, kritikus beszélget

A novelláskötet szálait egy titokzatos figura, Fekete Izsák köti össze, aki hol egy apácazárdában, hol egy kuplerájban bukkan fel.
Nyomában nénik, testépítők és őrültek hada.
“Ciklikus novellafüzér. Különféle világok közt tébláboló fiatalember, hosszú, fekete kabátban, aki nagyon író akar lenni… Hagyjuk! Ez Esti Kornél.
De nem hagyjuk, mert Fekete Izsákot nem ismerjük. És ezt a semmilyen fogódzót nem kínáló, valószerűtlenné pusztult, előbb fekete-fehérré, majd színtelenné kopott kispolgári világot sem, ahol Fehér Enikő történetei játszódnak. Ahonnan Izsák elrugaszkodna, ha lenne bármi, ahová a sarkát tehetné… de nincsen. Csak egy hosszú, fekete kabát és egy ablaktalan szoba. És a Fekete Izsák név – „de a név is csak arra való, hogy elhitesse az emberrel, hogy létezik”. Ebben a világban bármi megtörténhet. Még a jövő is, ami azelőtt megszakadt, hogy elkezdődhetett volna. Fehér Enikő fantasztikus nyelvi leleménnyel megkomponált, abszurdba hajló, Kafkát, Tart és Krasznahorkait egyszerre idéző elbeszélései lét és nemlét peremén játszódnak, és megrendítő hatást tesznek az olvasóra.” – írja Bánki Éva a kötet fülszövegében.
Az eseményre a belépés díjtalan (de minden támogatást köszönettel fogadunk, a kötet a helyszínen is megvásárolható.
2024 március 09

Részletek

Dátum: március 9.
Időpont: 18:00 - 22:00