AZ ARTISTÁK CÉRNASZÁLON ALKOTÓCSOPORT ZENÉS KÖNYVBEMUTATÓJA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

AZ ARTISTÁK CÉRNASZÁLON ALKOTÓCSOPORT ZENÉS KÖNYVBEMUTATÓJA

Az Ezredvég Kiadó, a Magyar Napló Kiadó, valamint a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent

JAHODA SÁNDOR: ISTEN KEGYELTJEI című novelláskötete, valamint
TÜRJEI ZOLTÁN: TÉRKÉP HELYETT című verseskötete

Felolvas és beszélget: Kókai János (zenész, színészbarát), valamint a szerzők
Az est második részében: Kókai János jazz zongora koncertje


Az est első részében bemutatásra kerül Jahoda Sándor: Isten kegyeltjei című novelláskötete, valamint Türjei Zoltán: Térkép helyett című verseskötete.
Jahoda Sándor kedvenc (és híres) művészeiről (zenészekről, festőkről, írókról), egy-egy hosszabb-rövidebb szöveget írt, szórakoztató(nak szánt) jelleggel. Általában véve is elmondható, hogy Jahoda Sándor humoros írásai az igazán „Jahodás” szövegek.
Türjei Zoltán ízig-vérig XXI. századi költő, aki paradox módon éppen arra döbbenti rá olvasóját, hogy a magunk mögött hagyott század egyáltalán nem ért véget. A keresés motívuma, amely a köteten végighúzódik, az irodalom legrégebbi toposzai közé tartozik, amit a posztmodern is nagy előszeretettel alkalmaz, s ez a tény önmagában is visszakapcsolja az írót és az olvasót a korábbi időkhöz.


Az Artisták cérnaszálon alkotócsoport tagjai: Jahoda Sándor, Türjei Zoltán, Kókai János

Az alkotócsoport 11 éves múltra tekint vissza.
Jahoda Sándor
1976-ban született Budapesten. Jelenleg is itt él, Zuglóban. 2003 óta publikál rendszeresen, országos irodalmi folyóiratokban, ill. online felületeken. Verseket, recenziókat, regényeket, novellákat és drámákat ír. Az „Isten kegyeltjei” című novelláskötete, ez évben jelent meg az Ezredvég kiadásában. Ez a soron következő harmadik prózakötete. Előzőleg 6 verseskötete jelent meg. Az Artisták cérnaszálon alkotói csoport tagja.
Türjei Zoltán
(Balatonlelle, 1976) 15 éve publikál verseket, kritikákat többek között a Magyar Napló, Prae, Hitel, Vigília,Lyukasóra, Új Forrás, Dunatükör, Dunapart, Pannon Tükör stb. lapjain. Két verseskötetem jelent meg: Az óceán kifeszített tükrében (2008, Littera Nova), Térkép Helyett (2014, Magyar Napló Kiadó)
Kókai János
(1972. Budapest) költő, író, drámaíró, színész, rendező. Írásai eddig a Magyar Napló, a Hitel, a Liget, valamint a Napkút c. folyóiratokban jelentek meg. Társulata rendszeresen színre viszi színdarabjait.
A belépés díjtalan.

2018 október 19

Részletek

Dátum: 2018. 10. 19.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: