AZ ÍRÓ MOZIJA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

AZ ÍRÓ MOZIJA

Martin McDONAGH: ERŐSZAKIK /IN BRUGES/
– HÁY JÁNOS választása, a vetítés után az íróval Keresztury Tibor beszélget –

A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely írói filmklubjában kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.
In Bruges /Erőszakik/ – színes, angol-belga film, 107 perc, 2008, rendező: Martin McDonagh, forgatókönyvíró: Martin McDonagh, zeneszerző: Carter Burwell, operatőr: Eigil Bryld, producer: Graham Broadbent, Peter Czernin, vágó: Jon Gregory, szereplők: Brendan Gleeson (Ken), Colin Farrell (Ray), Ralph Fiennes (Harry), Eric Godon (Yuri), Elizabeth Berrington (Natalie), Jérémie Renier (Eirik), Clémence Poésy (Chloë)

Brendan Gleeson, Colin Farrell és Bruges

Ray és Ken profi bérgyilkosok. A legutóbbi munkájuk kapcsán azonban támadt egy kis zűr. A góré emiatt jobbnak látja kényszervakációra küldeni őket. Londonból így a belgiumi Bruges-be utaznak, amíg tisztázódik a helyzet. Megpróbálnak turistaként viselkedni a flamand városkában. Ken élvezi a nyugalmat, Rayt azonban kísértik a véres események. Miközben a főnök hívását várják, fura figurák egész sorával ismerkednek meg. Köztük van az Európában forgató amerikai törpe színész, néhány holland prostituált, valamint a titokzatos Chloë, aki nagy hatást gyakorol Rayre.

A film közel teljes egészében a belgiumi Brugge városában játszódik. Írója és rendezője az a Martin McDonagh, akit a kortárs dráma csodagyerekeként tartanak számon. Az IN BRUGES volt a 2008-as Sundance Filmfesztivál nyitófilmje. 2008-ban mutatták be az USA-ban. A hazai premier ugyanezen év május 29-én volt, a magyar szöveg Varró Dániel nevéhez fűződik. A filmet három Golden Globe-díjra jelölték: a legjobb vígjáték/musical és kétszer a legjobb vígjátéki színész (Colin Farrell és Brendan Gleeson) kategóriában.
A FILMRŐL BŐVEBBEN: http://hu.wikipedia.org/wiki/Er%C5%91szakik

A FILM TRAILERE: http://www.youtube.com/watch?v=xpN9KwyVQvs
MARTIN MCDONAGH: http://hu.wikipedia.org/wiki/Martin_McDonagh

HÁY JÁNOSRÓL BŐVEBBEN: http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1y_J%C3%A1nos
http://hay.irolap.hu/

HÁY JÁNOS A LITERÁN: http://www.litera.hu/szabad-cimkezes/hay-janos
AZ ÍRÓMOZI A LITERÁN: http://www.litera.hu/dosszie/iromozi

TOVÁBBI ALKALMAK: október 31. – vendég: Tóth Krisztina, november 28. – vendég: Szkárosi Endre, december 19. – vendég: Krasznahorkai László

A LITERA: http://www.litera.hu/index.php

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2012 szeptember 26

Részletek

Dátum: 2012. 09. 26.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: